{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Pepovo interesovanje za Antićevu filozofiju

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Gvardiola se tokom igračkih dana često raspitivao kod kolega iz reprezentacije o stilu koji je Mister gajio...
Pepovo interesovanje za Antićevu filozofiju

Zaostavština Radomira Antića srpskom i španskom fudbalu gotovo je neprocenjiva. Direktno je uticao na razvoj karijera asova poput Ćavija, Andresa Inijeste, Fernanda Jera, od Kaminera je stvorio najboljeg španskog igrača u Atletikovoj šampionskoj sezoni, a u Kiku probudio golgeterski instikt koji mu je podigao važnost u nacionalnom timu devedesetih godina prošlog veka.

Upravo je Fransisko Migel Narvaez Mačon, iliti Kiko u razgovoru za jedan poznati španski radio program govorio o Radomiru Antiću, saradnji sa njim i kako je legendarni Mister uticao na razvoj trenerskog mastermajnda Pepa Gvardiolu.
“Radomir Antić je bio fudbalski inovator, veliki je prostor dao taktičkom razvoju igre iz prekida. Antić je bio izuzetno ubeđen u to da svaka greška protivnika na njihovoj polovini mora da bude iskorišćena kako bi se ugrozio gol“, izjavio je Kiko.

 Antićev Atletiko, priča koja se nikad neće zaboraviti

► Testament veličine: Antićev Drim tim

Upravo je na takvom formatu presinga svoju trenersku filozofiju izgradio Pep Gvardiola. Jedan od najvećih trenerskih asova svih vremena, svojevremeno vrlo dobar fudbaler, često je znao da se kod Kika raspituje o Radomiru Antiću i njegovoj trenerskoj filozofiji, što je nekadašnji golgeter Atletika sam priznao.
“Dok smo bili u reprezentaciji Pep me je često pitao o Antićevoj taktičkoj filozofiji, a najviše ga je zanimalo kako je Radomir koristio protivničke mane u korist njegovih timova“, otkrio je Kiko koji je i sam jako profitirao od saradnje sa Misterom, sa kojim je osvojio duplu krunu u sezoni 1995/96 i u to vreme važio za jednog od najboljih španskih napadača:
“Jako je verovao u mene, a takvo poverenje nisam ni ja sam imao u sebe. Rado je trener koji je izvukao ono najbolje od mene kao igrača. Ako bih jednog dana objavio svoju životnu priču, veliki deo knjige bio bi posvećen njemu“.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×