{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Partizan tražio od Herenvena 127.500 evra, FIFA rekla: Holanđani ne moraju da plate

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 45
Dve i po godine posle transfera Nemanje Mihajlovića
Partizan tražio od Herenvena 127.500 evra, FIFA rekla: Holanđani ne moraju da plate

Zaradio je Partizan transferom Nemanje Mihajlovića 1.700.000 evra. Leta 2017. bio je to jedan od značajnijih transfera crno-belih, sve dok kasnije nisu prodali Leonarda da Silva Sozu i Uroša Đurđevića, da bi godinu dana kasnije pokušali da dobiju još malo novca od člana Eredivzije.

Klub iz Humske 1 je 18. jula 2018. podneo zahtev FIFA, smatrajući da bi Holanđani trebalo u Beograd da proslede dodatnih 127.500 evra na ime takozvane trening kompenzacije, odnosno vremena koje je igrač proveo u prethodnom klubu. Herenven je uložio prigovor, a Svetska kuća fudbala već u avgustu presudila kako Holanđani nisu u obavezi da plate traženi iznos, pod obrazloženjem da trening kompenzacija nije ni navedena u prvobitnom ugovoru sklopljenom između Partizana i Herenvena.

Svi detalji, potkrepljeni datumima, navedeni su u godišnjem finansijskom izveštaju Herenvena, za sezonu 2018/2019. Klub iz Humske, teoterski, imao pravo da u naredne dve godine uloži žalbu na odluku i uputi slučaj na rešavanje Sportskom sudu u Lozani.

U međuvremenu, Nemanja Mihajlović je odigrao 29 utakmica za Herenven, dao je tri i namestio pet golova, a kako u ovoj sezoni trener Džoni Jansen na njega ne računa, sva je prilika da će uslediti rastanak. Čak je klub spreman na ustupak, jer se šuška da će bivšem prvotimcu Rada izdati čiste papire, iako mu ugovor važi sve do juna 2021.

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×