{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Građanima sledi ista kazna kao Čelsiju
„Pao“ i Mančester Siti: Zabrana dva prelazna roka!

FIFA se ne šali, rešila je da udari na najbogatije i najmoćnije. Posle Čelsija, kazna sledi i Mančester Sitiju.

Ostrvski mediji javljaju da će u narednih nekoliko dana biti ozvaničena odluka istražnih organa FIFA da kazne Siti zabranom registracije novih igrača u naredna dva prelazna roka. Dakle, ista kazna kao za Čelsi nedvano.

Reč je o istrazi FIFA koja traje već dugo vremena i koja se bavila transferima mladih igrača. FIFA želi da zaštiti manje i slabije klubove kojima veliki i bogatiji otimaju igrače i registruju ih kasnije kao produkte svoje škole. Zbog istih stvari su ranije kažnjavani Barselona, Ateltiko Madrid i Čelsi. Mančester Siti je već godinama na nišanu FIFA zbog velikog broja sumnjivih transfera maloletnika i izgleda da je istraga skupila dovoljno materija za osudu.

Mančester Siti je još 2016. godine bio pod istragom zbog transfera 16-godišnjeg Benjamina Garea iz argentinskog Veleza ali se tada provukao bez kazne. Tada su uspeli, ali sada nisu. Ostrvski mediji javljaju da je Mančester Siti prešao crvene granice u partnerskom odnosu sa danskim Nordsjelandom i akademijom fudbala „Right to Dream“ u Gani čliji vlasnik je predsednik Nordsjelanda.

Danci su dovodili maloletnike u Nordsjeland i preseljavali cele porodice iz Afrike, ali im je u tome logistički i ekonomski pomagao Mančester Siti u zamenu za pravo da prvi bira između najtalentovanijih igrača. Kako se takav odnos kosi sa zabranom vlasništva treće strane, FIFA je konačno „upecala“ Građane i sada im sledi zabrana transfera u naredna dva prelazna roka. Naravno, mogu da se žale, ali će veorvatno proči kao Barsa i Ateltiko.

Ipak, s obzirom na igrački kadar u Mančester Sitiju i na sastav kojima raspolaže Pep Gvardiola, čak ni ova kazna ne bi trebalo žestoko da ih pogodi. Siti ima po dvojicu vrhunskih igrača na svakoj poziciji i jedino pojačanje o kojem se spekulisalo je na poziciji zadnjeg veznog kao konkurencija Fernandinju i Gundoganu.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×