{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Pao dogovor u Briselu: Igrači se odrekli dela plate, Anderleht uštedeo 3.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Briselski klub počeo da povlači neslavne poteze
no_image.png

Postignut je dogovr u Briselu. Anderleht se dogovorio sa igračima, koji su prihvatili da se odreknu dela primanja za aprili, koja bi pomogla klubu da prebrodi krizna vremena. Izvršni direktor Karel van Etvelt već je pomenuo da je neophodna finansijska intervencija, kako bi se osigurao opstanak kluba, pa je napravljen prvi ključni korak.

U gigantu iz Bisela se nadaju da će ovom merom uštedeti 3.000.000 evra. Takođe, za naredni mesec neće biti uplaćeno grupno osiguranje igrača, dok Pro liga ne bude donela bilo kakvu drugu odluku, što će dodatno olakšati klupski budžet.

Anderleht je već počeo da povlači neslavne poteze, pa je tako saopšteno je da otpušten pomoćni trener Par Zeterberg kako bi se uštedelo zbog očekivanog finansijskog minusa izazvanog pandemijom virusa korone.

Anderleht je tako odlučio da iskoristi situaciju i vanredne zakone koji kažu da može da otpušta ljude bez plaćanja propisanog obeštećenja. I uručio je otkaz Zeterbergu pod opravdanjem da mora da kreše troškove. Budžet Anderlehta za ovu fiskalnu godinu iznosi preko 50.000.000 evra, dok je Zeterbergova godišnja plata „svega“ 320.000 evra. Ipak, deluje da će Kraljevski klub biti nemilosrdan u ovoj situaciji.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×