{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Palermo se izvukao: Samo 20 bodova manje i 500.000 evra kazne

/ Izvor: mozzartsport
Sicilijanci administrativnim putem vraćeni u Seriju B
Palermo se izvukao: Samo 20 bodova manje i 500.000 evra kazne

Uzdah olakšanja na Siciliji. I kakav rolekroster za navijače Palerma. Samo dve sedmice posle odluke Fudbalskog saveza Italije da nekada ugledni klub pošalje direktno u Seriju C, zbog finansijskih malverzacija bivšeg predsednika Mauricija Zamparinija, desio se preokret. Palermo ostaje drugoligaš, za šta je i uspeo da se izbori na terenu, jer je Federalni sud usvojio žalbu kluba i preinačio prvobitnu odluku.

Umesto selidbe u niži rang, Palermu je oduzeto 20 bodova, međutim, u konačnom zbiru to ga nije taklo, jer i sa minusom (sa 63 pao na 43) opet ima više poena od Salernitane i Venecije, prvih timova iznad crte. Ovakva odluka za posledicu će imati selidbu Fođe u niži rang, zajedno sa Karpijem i Padovom, dok će Salernitana – koja se nadala da će opstati administrativnim putem – za opstanak morati da se izbori kroz baraž u kojoj joj je rival Venecija.

Osim kazne od minus 20 bodova, Palermo će morati da plati i 500.000 evra, ali suštinski to je mala kazna za ono za šta je optižen, pa je ispalo da se provukao. Pogotovo što nema posledica za narednu sezonu u vidu manjka bodova, kao što je, primera radi, krenuo Kjevo u tek završeno prvenstvo Serije a.

Podsetimo, Palermo je prvobitno izbačen iz Serije B, od obrazlženjem da je utvrđeno kako je bivši gazda Muricio Zamparini prao novac direktno preko kluba tako što ga je prodao kompaniji koju je sam osnovao za određenu svotu, a potom za minimalnu sumu otkupio isti taj Palermo nazad od te kompanije.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×