{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ozil u epizodi „ne dirajte mojih 400.000 evra“

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Nemac nije pristao na manju platu u Arsenalu
Ozil u epizodi „ne dirajte mojih 400.000 evra“

Nema mira u Arsenalu ni dok lopta miruje. Nervirale su Tobdžije navijače razočaravajućim igrama i rezultatima pre pandemije virusa COVID-19, a fanove londonskog kluba neprijatno je iznenadila i informacija da Mesut Ozil nije pristao na smanjenje plata dok traje stanka u Premijer ligi.

Iako su sa Emirata u ponedeljak veče poslali dopis kojim obaveštavaju javnosti da su igrači i treneri prvog tima pristali da ovog meseca dobiju zaradu umanjenu za 12, odsto, ispostavilo se da nisu svi za „rezanje“ ličnog dohotka. Trojica fudbalera odbila su predlog uprave, a jedan od njih je upravo Ozil.

Iskusni vezista, prema pisanju britanske štampe, poštuje što su se njegove kolege saglasile sa inicijativom rukovodilaca, međutim, zahteva i oni poštuju njega. Zato je zatražio da ceo problem reši - vreme. Želi najpre da vidi kako će kriza uticati na fudbal, kolike će posledice biti, pa tek onda da sedne za pregovarački sto i eventualno se odrekne dela plate.

A ona je najveća u Arsenalu. Čak 350.000 funti svake sedmice. Odnosno, oko 400.000 evra. Suštnski, Ozil bi lagodno mogao da živi bez 50.000 evra, koliko bi iznosilo umanjenje. Ostalo bi mu 350.000 evra svakog ponedeljka, ali izgleda da ovde nije stvar (samo) u novcu. Već u principima.

Jer Ozil navodno želi da „rezanje ne bude trajno“, nego da mu se novac – kao i svim ostalim igračima Arsenala – vrati kad  se budu stekli uslovi da se sezona nastavi. Ako bi se igrala tokom juna i jula, kad su igrači obično na odmoru, onda je prirodno da tad dobiju novac nazad.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×