{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Nemac planira da ostane u Londonu bez obzira na situaciju. Ako tako zaista bude, Tobdžije će ostati bez 31.040.000 evra u narednih 20 meseci...
Ozil se inati: Ne idem ja nigde

Mesut Ozil sigurno napušta Arsenal; Ozil ide u Fenerbahče; Arsenal traži klub za Ozila; Ozil prodaje kuću u Londonu; Ozil spreman za selidbu; Emeri više ne računa na Ozila...

Samo su neki od naslova koji su kitili ostrvsku tabloidnu, ali i ozbiljnu štampu poslednjih nedelja. Dugo smo čekali da se i sam Mesut Ozil oglasi povodom svoje nezavidne situacije u klubu i - dočekali smo. Iz svega što je rekao može se izvući jasna poruka: bez obzira što je potpuno skrajnut i što Unai Emeri očito ne računa na njega, nekadašnji kapiten nemačke reprezentacije i prvak sveta iz 2014, ne želi da ide iz Arsenala.

Očito, kamen oko vrata Tobdžija, težak 350.000 funti nedeljno, neće biti tako lako skinuti, kako je to španski stručnjak zamislio.

Ozil je, za početak, imao šta da kaže u svoju odbranu, jer mnogi su ga napadali ne samo u poslednje vreme. Tako je skoro puno dve godine...
"Ako ne igramo dobro u nekom velikom meču, uvek je moja krivica. Ako je to istina, kako objašnjavate naše rezultate u derbijima kada nisam na terenu? Nema prave razlike, zar ne? Znam da ljudi od mene očekuju da ponudim više, da diktoram igru i pravim razliku - i ja to radim - ali verujete da nije ni lako ni jednostavno. Nisam jedini igrač u timu i, ne zaboravite, neki od naših protivnika jednostavno su bolji".  

Mesut Ozil odigrao je samo 71 minut u Premijer ligi ove sezone. Emeri ga čak nije stavljao u protokol za tri prethodna susreta, govoreći kako ima igrača koji su spremniji i bolji. Bila je to prilično jasna poruka kreativnom vezisti, ali njegova, povratna, bila je još jasnija:
"Da li ću otići iz Arsenala? Imam ugovor do 2021. i nameravam da ostanem do kraja. Čovek prolazi kroz teška vremena, kao ja sada. To nije razlog da bežim. I ja neću bežati. Ovde sam najmanje još dve godine", stavio je Ozil tačku na spekulacije i zadao novu glavobolju Emeriju i čelnicima Arsenala.

Njegovo sedenje na tribinama ili klupi, svejedno, koštaće Arsenal do juna 2021. neverovatnih 31.040.00 evra?!

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×