{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Njegov agent insistira na odlaganju isplate, umanjenje primanja nije opcija
Ozil neće prihvatiti smanjenje plate

Vezista Arsenala Mestut Ozil najverovatnije neće prihvatiti smanje plate tokom pandemije virusa korona. To otkriva njegov agent Erkut Sogut, koji insistira na tome da plate ostanu netaknute i smatra da bi bolja opcija bila to da one budu isplaćene u produženom roku od devet meseci. Podsećamo, Ozil nedeljno zarađuje 400.000 evra.

Premijer liga je predložila smanjenje plata igračima od 30 procenata, kako bi se prebrodila kriza uslovljena virusoom korona. Dodatni pritisak vrši Vlada, kao i ministar zdravlja Met Henkok, koji smatra da igrači moraju da odigraju važnu ulogu u borbi sa virusom.

Ipak, Sogut misli drugačije i smatra da agenti takođe moraju da budu uključeni u pregovore.
"Nikome nije lako, ali vreme je da klubovi direktno razgovaraju sa igračima i njihovim predstavnicima, kako bismo rešili ovaj prbolem. Jedina stvar koja se može uraditi jeste odlaganje. To je početak. Odložimo ove isplate za kraj godine ili narednu godinu. To je nešto što klubovi mogu brzo da se dogovore, tako da znaju neće imati problema sa novcem. Odlaganje isplate je zaštita za sve", rekao je Sogut.

Agent poznatog igrača smatra i da je neizvesnost oko nastavka sezone upravo jedan od glavnih problema kada je u pitanju eventualno smanjenje primanja.
"Ne bih preporučio da govorimo o prekidu danas jer ne znamo šta će se desiti sutra, da li će se igrati prevenstvo, ako klubovi dobiju novac za TV prava i sponzorstvo. Kakav će tačno biti finansijski uticaj na klubove možemo videti kroz tri do šest meseci, danas ne možemo. Odlaganje je opcija, ali smanjenje ne - danas, jer klubovi i dalje mogu ostvariti profit kao i prošle godine. Lako je ciljati na 'pohlepne' premijerligaše, ali toliko mnogo igrača daje novac u dobrotvorne svrhe".

Premijer liga insistira na ovom koraku jer će se klubovi navodno suočiti sa gubitkom većim od milijardu funti.
"Premijerligaši nisu u tako lošem stanju kao što se prkazuje. Većina je profitabilna, mnogi imaju rezerve novca. Klubovi su u problemima jer loše upravljaju svojim finansijam. Međutim, neke vlasnike nije briga da li će izgubiti 50 ili 200 miliona funti. Sve je u prestižu, oni samo žele da osvoje trofej. Klub nije igraonica, poput igranja plejstejšena. Oni žele da pobede, nije bitno kako. UEFA će reagovati na finansijski fer plej i dozvoliti da klubovi više ulažu narednih nekoliko godina", dodao je Sogut.

Ozil je u Arsenal stigao u septembru 2013. godine iz Real Madrida za obeštećenje od 47.000.000 evra. Ugovor je produžio u februaru 2018. godine i aktuelni mu ističe u julu 2021.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×