{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Dubok naklon, gospodine Hinko
Otvoreno pismo Manuelu Nojeru
"Manuel Nojer"

Dragi Manuele,

Ne mislim da te hvalim. Dovoljno sam to radio. Ne ide više. Sad mi je potrebna tvoja pomoć. Usluga za koju nikad ne smeš drugima priznati da si mi učinio.

Reč je o Tomasu Mileru, o kome, takođe, često pišem. Mislio sam da ću ga isprovocirati u prethodnoj kolumni, tražeći da mi spremi omiljeno jelo - krompir pire s peršunom - ako opet ne postigne gol u Bundesligi. Nažalost, bio sam u pravu. Više ga ništa ne podstiče.

MOZZART kvote --->>> 6745: San Marino - Nemačka 1 (45,00), X (28,00), 2 (1,01)

Nije to zbog toga što je, kao i ti Manuele, zaradio dosta novca. Meni je drago što, u poremećenim zakonima tržišta, niste obojica pobegli u precenjenu Premijer ligu, nego ste ostali da branite čast naše Bundeslige. Drugo nešto imam da te posavetujem, pošto je Tomas u 92. minutu utamice s Hofenhajmom pogodio stativu, iako je dao već četiri gola u kvalifikacijama za Mundijal.

Samo jedno tražim...

Nojer i Tomas MilerOve sedmice, na pripremama državnog tima, budi psiholog, moj Manuele. Uradi sledeće: na treningu, kad ti Miler bude pucao na gol, makar njegov udarac opet bude bezopasan, čak i ako budeš mogao da braniš, pusti loptu. Neka uđe u mrežu. Uradi ono što je Oliver Kan činio tokom cele karijere. Napravi paradu. Padni. Da kosti pucanju od munjevitog ponosa.

Pusti ga. Neka ti da gol. Pretvaraj se, makar tad, da ne možeš da braniš. A pošto svi znamo da možeš, moraš to da učiniš tako da ne primeti ni Jogi Lev, ni novinari, ni publika, a ni tvoji saigrači. Ne smeju da mu aplaudiraju kad te savlada. U suprotnom će trik propasti. Provaliće nas. Zato, kad jedan pustiš, svaki sledeći šut obavezno brani. Da ne ukapiraju.

Prijateljstvo iz reprezentacijeZnaš li da mi je Sep Majer, taj naš velikan, nedavno priznao da je istoj metodi pribegavao kako bi podizao samopouzdanje Gerdu Mileru, kad ovom nije išlo. Puštao ga je da se raspuca. Gerd bi tako uhvatio zalet i na narednim utakmicama bio je nezadrživ.

Uopšte ne želim da se raspravljam da će Tomas Miler dati gol San Marinu u petak. Štaviše, spreman sam da se opkladim da će uterati tri-četiri komada maloj državi u srednjoj Italiji. Samo, to se ne računa. Interesuje me šta će da uradi 19. novembra, od 18.30 na Vestfalenu. Tek ako ga da Borusiji, u Dortmundu, tek tad ćeš, dragi moj Manuele, shvatiti koliko si veliki. Ne samo kao golman, nego kao psiholog. Timski igrač. Prijatelj.

Vreme je da ga daš...Ako tako bude, spreman sam, pošto dolazi zima i biće baš hladno, da platim čašu kuvanog vina, začinjenog Amareto likerom.

Dogovoreno?

Rajmund Hinko, dugogodišnji novinar nemačkog Bilda, blisko povezan s fudbalerima i funkcionerima Bajerna iz Minhena, u današnjoj kolumni „Moj Bajern“

(FOTO: Action images)

Najnovije vesti


×