{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Otvoreni rat Salaha i Fudbalskog saveza Egipta: Igrač sklonio zemlju porekla sa Tvitera nakon što čelnici nisu glasali za njega

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Predsednik saveza tvrdi da su svi glasali za Salaha i krivicu svaljuje na FIFU
Otvoreni rat Salaha i Fudbalskog saveza Egipta: Igrač sklonio zemlju porekla sa Tvitera nakon što čelnici nisu glasali za njega

Dugo se video u dim u odnosima između Mohameda Salaha i Fudbalskog saveza Egipta, a on je sredinom ove sedmice prerastao u pravi požar. Nakon saznanja da njegova rodna zemlja nije glasala za njega na dodeli nagrada za najboljeg fudbalera u okviru ceremonije „The Best“, fudbaler Liverpula je uklonio bilo kakav pomen na nacionalnu selekciju sa Tvitera, a u sve se ubrzo uključio i fudbalski savez ove zemlje koji od FIFE zahteva zbog čega u ukupan zbir nisu bili uključeni glasovi iz Egipta.

Zvezda Liverpula bila je razočarana nakon uvida u glasove, a u indirektnoj poruci upućenoj fudbalskim čelnicima ove zemlje, Salah je istakao da ga ni najnovija dešavanja neće odvojiti od nacionalnog dresa.
„Kada god pokušaju da na ovakav način ospore moju ljubav prema Egiptu, neka znaju da neće uspeti“, izjavio je Salah.

Nije se dugo čekalo na odgovor iz sedišta Fudbalskog saveza Egipta koji tvrdi da su trener Šaki Garib i kapiten Ahmed Elmohamadi dali svoje glasove upravo Salahu. Da bi čitavu nedoumicu razrešili, oni su se odlučili da čak pišu FIFI, u nadi da će dobiti odgovor zbog čega glasovi na kraju nisu uračunati.

Lionel Mesi je u ponedeljak osvojio nagradu „The Best“ odmah ispred Kristijana Ronalda i Virdžila van Dajka. Svaka zemlja je imala priliku da da tri glasa – jedan je imao selektor, drugi kapiten, a treći predstavnik medija. Da sve bude zanimljivije, novinar Hani Danijal je Salaha stavio tek na treće mesto, a ispred su bili Sadio Mane i Kristijano Ronaldo.

Ovo nije prvi put da se Fudbalski savez Egipta i Mohamed Salah nalaze u svađi, pošto su prethodnog aprila vodili rat oko autorskih prava. Čelnici saveza su tada koristili fotografije fudbalera Liverpula, iako je on izričito naložio da to ne čine zbog ugovora koji je imao sa rivalskom telekomunikacionom kompanijom.

Foto: Reuters

×