{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Igraće se u drugom terminu
no_image.png

Ispreturao se ceo fudbalski kalendar za ovu sezonu, za celu Evropu. Više niko ne može da zna kada će se lopta ponovo zakotrljati od Portugalije do Rusije.

Ono što je utanačeno jeste da Evropskog prvenstva u junu neće biti. UEFA ga je u dogovoru sa nacionalnim savezima pomerila za sledeće leto. Ali u junskom terminu, od 2. do 7. trebalo bi da se odigraju utakmice baraža Lige nacija. Jedna od njih je i Norveška – Srbija u Oslu. Ako virus korona sve to dozvoli...

Zbog toga je otkazana i prijateljska utakmica između reprezentacija Rusije i Srbije, koja je trebalo da se igra 6. juna u Moskvi. Taj meč je trebalo da bude jedna od poslednjih provera Zbornaji pred Evropsko prvenstvo, a nadali smo se da će biti i Orlovima, samo što je trebalo da prvo prođu kroz baraž.

Duela u Moskvi neće biti u junu, ali će ga sasvim sigurno biti u nekom drugom terminu.
Pomeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu“, rekao je Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

Kako sada stvari stoje baraž Norveška – Srbija bi trebalo da se igra 2. ili 3. juna i to usred opšte gungule širom Evrope da bi se domaće lige završile do 30. juna. UEFA veruje da može sve da „stisne“ u tolikom vremenskom opsegu, mada deluje teško izvodljivo.

Foto: Starsport

Najnovije vesti


×