{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
David de Hea izgleda konačno prelomio...
Ostaje i za to dobija 105.000.000 evra

Možda nije tako dosadna kao ona s Polom Pogba, ali transfer saga Davida de Hee je među najkonstantnijim bezmalo godinu dana. 

Mesecima se španski golman nećka oko toga da li da potpiše novi ugovor s Mančester junajtedom ili da okrene novi list u karijeri, zbog čega je cela fudbalska Evropa u stanju pripravnosti. Ipak, jedina potencijalna destinacija u kojoj mnogi vide De Heu je Pariz, s obzirom da ostali najbogatiji klubovi Starog kontinenta imaju rešeno pitanje golmana, neki čak i na duže staze. PSŽ se takođe lomi, iako se nedavno rastao od Đanluiđija Bufona, a uprkos brojnim najavama da će krenuti u ofanzivu, francuski šampion i dalje odoleva da dostavi zvaničnu ponudu, zbog čega se i De Hea izgleda odlučio da izabere najsigurniju opciju. 

TRANSFERI UŽIVO - subota, 22. jun

Old Traford će i u narednih pet godina gledati jednog od najboljih čuvara mreže na svetu, tako pišu brojni engleski mediji. De Hea je rešio da prihvati poslednju Junajtedovu ponudu i sedmični ugovor od 400.000 evra, što je oko 21.000.000 evra godišnje, odnosno čak 105.000.000 evropskih novčanica za celo trajanje saradnje. Praktično od ulaska u 2019. De Hea je na stolu imao ček na 350.000 evra sedmično, što je uporno odbijao da potpiše u nadi da će uspeti da izvuče više novca od kluba ili nekog drugog poslodavca. Sada je najbliži tome da pruži ruku Edu Vudvordu i parafira saradnju koja bi ga na Teatru snova zadržala do juna 2024. godine. 

De Hea je jedan od fudbalera koji su pokrenuli malu revoluciju u Junajtedovoj svlačionici, nezadovoljan činjenicom da Aleksis Sančez kao gotovo nebitan faktor u klubu zarađuje preko pola miliona evra sedmično, bez bonusa. U tom krugu bio je i Pol Pogba, ali kako je njegov odlazak iz Junajteda sve izvesniji, sav fokus usmeren je na Španca koji ipak neće dobiti ono što je tražio, ali svakako je znatno više od trenutnih 225.000 evra na kraju svake nedelje. 

U Mančester junajted je stigao leta 2011. godine za 25.000.000 evra, a od tada odigrao je 362 utakmice. S Junajtedom je osvojio Premijer ligu 2013. godine, potom i FA kup, Liga kup, tri Komjuniti šilda i Ligu Evrope.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×