{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Mladi vezista Ajaksa nije siguran da bi igrao u Madridu
Osam klubova Lige šampiona poslalo ponude za Van de Beka

Frenki de Jong je otišao u Barselonu, Matjas de Liht je pred vratima Juventusa, a i treće Ajaksovo dete napustiće tokom leta Amsterdam. Samo je pitanje na koju će stranu Evrope da se zaputi Doni van de Bek, čije su partije tokom senzacionalne sezone novog holandskog prvaka bile dovoljne da stadion „Johan Krojf“ bude zatrpan ponudama.

Prema saznanjima madridskog Asa, čak osam klubova želi Van de Beka. I svi su – logično – iz Lige šampiona. Ugledni list ne otkriva sva imena, međutim, dodaje ono što se znalo još početkom sedmice, da je Real poslao ponudu vredu 50.000.000 evra. Zasad je to nedovoljno da „oslobodi“ centralnog veznog kome ugovor ističe juna 2022. Posebno što je sportski direktor Kopljanika, Mark Overmars, postavio cenu od 65.000.000 evra. Korekcije su moguće, a i razlika nije takva da ne bi moglo a dođe do dogovora, da obe strane malo popuste.

Ono što celoj priči daje zaplet jeste saznanje Asa da se Van de Bek premišlja da li da dođe u Real, jer navodno nije siguran da bi imao zagarantovano mesto. Trener Zinedin Zidan na toj poziciji već ima Brazilca Kazemira, Nemca Tonija Krosa, pa i zvanično najboljeg fudbalera sveta, Luku Modrića. Zato je 22-godišnji Ajaksov prvotimac u dilemi da li da izabere odlazak u Madrid i, za početak, sedi na klupi ili da se otisne na neku drugu destinaciju, gde bi igrao redovno.
Za razliku od De Jonga i De Lihta, Van de Bek je imao više poteškoća tokom sezone. Prva dvojica su uvek imala zagarantovana mesta u početnih 11 Ajaksa, dok je Doni ponekad sedeo na klupi, da bi u drugom delu sezone „pokidao“. Zato bi njegov eventualni potpis za Real bio izvanredan, mnogo „jači“ transfer od ove dvojice“, uverava Arjen Roben, nekadašnji član PSV-a i Madriđana.

U ovom trenutku Doni van de Bek je najjeftinije rešenje za kraljevski klub, uklopio bi se u ideju stvaranja tima za budućnost, oslanjanja na mlade talente iz celog sveta, međutim, Madriđani ga na neki način tretiraju tek kao treću opciju. Ako im propadnu planovi sa Polom Pogbom i Kristijanom Eriksenom, procenjenim na više od 100.000.000 evra.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×