{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Oršić vozao Hajduk na ringišpilu, Dinamo ubio prvenstvo u Hrvatskoj, koliko još može da trpi Poljud?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Kondžor i Ademi za rutinskih 2:0 sa igračem više
Oršić vozao Hajduk na ringišpilu, Dinamo ubio prvenstvo u Hrvatskoj, koliko još može da trpi Poljud?

Da nije onih evropskih pobeda rekli bismo da je Dinamo ubio i fudbal u Hrvarskoj, ali kako su se rezultati na međunarodnoj sceni značajno popravili poslednjih godina to jednostavno ne bi bilo tačno. Međutim, fudbalsko prvenstvo je definitivno lišeno svake draži što se potvrdilo i u večerašnjem derbiju u Splitu u kojem je domaći Hajduk doživeo još jednu bolnu uspomenu. Sam joj je i kumovao, pošto je isključenje Ardijana Ismajlija u 41. minutu odredilo dalji tok meča i presudno uticalo na Dinamovu rutinsku pobedu od 2:0.

To znači da Dinamo sada ima već 17 bodova prednosti nad Hajdukom, a tek je početak marta. Jasno je ipak već sada da Modri krstare ka 14. tituli prvaka u poslednjih 15 godina?! Teško da ćete u Evropi pronaći sličan primer dominacije, čak je i Seltik u ovim godinama agonije Glazgov Rendžersa uspeo da veže “samo“ osam titula, pa nek će sad i devetu. Jeste Rijeka 2017. uzela onaj jedan pehar, ali to ne menja činjenicu da je Dinamo svetlosnim godinama ispred konkurencije u Hrvatskoj.

Večeras je doduše imao i svesrdnu podršku Ismajlija, Albanca poreklom sa Kosova i Metohije, koji ni lasom nije mogao da uhvati odličnog Oršića. Već u 13. minutu ga je prvi put udario dovoljno za javnu opomenu, potom ga u tom 41. minutu ruši nakon što je shvatio da mu je Oršić još jednom pobegao. Ako je do tada Poljud nečemu i mogao da se nada, nadala je u tom trenutku nestala i Split je shvatio da mu se sprema novo razočaranje. Teško je i pobrojati koliko ih je bilo otkako je počela surova dominacija Modrih.

Nije naravno Dinamo dugo trebalo da materijalizuje brojčanu prednosti, u 47. minutu načeo je domaće Poljak Damijan Kondžor, opet je Oršić napravio čarlamu po levom krilu, da bi sve bilo gotovo u 75. kada je pogodio kapiten Arijan Ademi. Pretpostavili ste već, nakon što je sa leve strane loptu u srce peterca ubaci ko drugi no Mislav Oršić.

Lep poklon Modrih za trenera Nenada Bjelicu, koji je večeras 100. put vodio Dinamo i upisao 72. pobedu. Neke će se pamtiti kraće, neke duže, znate već u koju kategoriju ide ova večerašnja.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×