{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Na pomolu još jedan sjajan posao maksimirskog kluba...
Oršić ide kod Bilića, Dinamu 10.000.000 evra

Iskusni krilni napadač Mislav Oršić (27) na pragu je transfera karijere. Momak kog je Dinamo vaskrsao vrativši ga u hrvstski fudbal 2018. godine blizu je prelaska u Vest Bromvič Albion kod Slavena Bilića, javljaju Sportske novosti pozivajući se na pouzdane izvore s Ostrva.

Bivši selektor Vatrenih Oršića vidi kao ključno pojačanje ove zime koje bi trebalo da napravi razliku i sa prvog ili drugog mesta u Čempionšipu uvede VBA u Premijer ligu na proleće. Intenzivni pregovori traju već mesec dana, a isti izvori predviđaju da će posao izvesno biti zaključen do kraja meseca. 

Navodno, Modri će za jednog od svojih najboljih igrača na ime obeštećenja dobiti čak 10.000.000 evra. Za igrača u tim godinama, dovedenog iz Ulsana za deset puta manju sumu, više nego lepa zarada. I još jedna potvrda da je Dinamo i dalje neprevaziđeni kralj transfera na Balkanu...

Za godinu i po dana u dresu kluba sa Maksimira Mislav Oršić postigao je ukupno 32 gola. Prošle sezone sa 13 komada bio je najbolji strelac ekipe, a ove je samo u prvom delu sezone već stigao do 19 pogodaka usvim takmičenjima. U međuvremenu postao je i hrvatski reprezentativac...

Oršić je pre nekog vremena imao ponude iz MLS-a i Kine. Pominjali su se neko vreme čak Lion i Valensija. Priča sa Slavenom Bilićem ipak je daleko najrealnija i sasvim sigurno predstavljaće krunu karijere ovog fudbalera. Izvesno je da će Oršić provesti samo šest meseci u Čempionšipu. VBA igra odlično i teško će mu izmaći promocija u Premijeršip. 

A onda - najveća scena. Zasluženo.

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×