{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Oro i Sulejmani pod znakom pitanja za Zvezdu, Jang Bojs bez sedmorice od 10 najstandardnijih iz prošle sezone?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 71
Trka s vremenom
Oro i Sulejmani pod znakom pitanja za Zvezdu, Jang Bojs bez sedmorice od 10 najstandardnijih iz prošle sezone?
Miralem Sulejmani

Kopenhagen je ostavio navijače Crvene zvezde da i u ovom oblačnom danu uživaju kao da su okupani suncem. Ali iako je ostvarila prioritetni cilj obezbedivši jesen u Evropi, Zvezda još nije završila kvalifikacioni period. Lepo je u Ligi Evrope. Još lepše u Ligi šampiona. A na putu ka njoj samo još jedna prepreka – šampion Švajcarske Jang Bojs. U problemima.

Ima ih doduše i Crvena zvezda. Nemanja Milunović i Dušan Jovančić neće igrati zbog suspenzija, Milan Pavkov je pod znakom pitanja. Ali ima i Jang Bojs svoje muke i tiču se ponajviše najboljeg strelca ekipe Gijoma Oroa i bivšeg srpskog reprezentativca Miralema Sulejmanija, uz Rožera Asalea ponajboljih igrača Jang Bojsa iz prošle sezone.

Oro je 2. avgusta povredio zadnju ložu, procenjeno je tada da će pauzirati između dve i tri nedelje. Miralema Sulejmanija muči mišić još od 21. jula i sudara sa Servetom na startu prvenstvene sezone. I jedan i drugi su na terapijama i u Bernu se nadaju da će se staviti na raspolaganju treneru Žerarda Seoana. Nije sigurno. Trka s vremenom za njih dvojicu.

Van stroja je i Kristijan Fasnaht, kome su 10. jula stradale prepone, tada je rečeno da će pauzirati samo tri nedelje, ali još ga nema na terenu, spekuliše se i da želi da ide iz Berna.

Štoper Mohamed Kamara i Sandro Lauper, koji se rotirao na pozicijama centralnog beka i zadnjeg veznog, od ranije su u ambulanti zbog mnogo ozbiljnijih povreda i oni će sigurno da propuste dvomeč sa beogradskim crveno-belima.

A kad na sve ovo dodamo i da je Jang Bojs za po 9.000.000 evra prodao vezistu Đibrila Soa Ajntrahtu, te desnog spoljnjeg Kevina Mbabua Volfzburgu, dolazimo do toga da bi lako moglo da se desi  da Švajcarci, bar u prvom meču sa Zvezdom, budu bez sedmorice od 10 najstandardnijih igrača iz protekle sezone.

(FOTO: Reuters)

×