{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Orlići se okupili: Želimo da budemo prvaci Evrope

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Bez alibija u hotelu M
Orlići se okupili: Želimo da budemo prvaci Evrope
Vukašin Jovanović i Danilo Pantić

Standardna je to floskula u fudbalskim krugovima, da se svi pozivaju na odličnu atmosferu. Međutim, u taboru mlade reprezentacije na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu skoro da niko nije zucnuo o tome. Ali su zato svi u glas isticali: idemo da napadnemo evropsku krunu! Što valjda i više govori od uobičajenih fraza u sličnim situacijama.

Uostalom, posle U19 titule zlatnih Litvanaca, pa Mundijalita na Novom Zelandu 2020, selektor Goran Đorović ni ne krije:
Prvi žu da kažem: želimo da budemo evropski prvaci“, kategorički će selektor u razgovoru sa novinarima pre no što je pojasnio takav stav.
Da li mogu da garantujem? Naravno da ne mogu, ali ne mogu ni drugi. Mi smo među 12 najboljih u Evropi. Svi su tu izuzetni – takvi smo i mi i imamo legitimno pravio da se nadamo. Veliko poštovanje svima, ali nikoga se ne plašimo... Stalno govorimo igračima da treba da teže vrhunskim rezultatima. Ako mi ne verujemo u nas kako ćemo bilo šta da uradimo? Suludo bi bilo da ne razmišljamo o evropskoj kruni“.

Još pre no što se Đorović  obratio novinare slične reči odzvanjale su hodnicima hotela M u kome se “krnja“ reprezentacija okupila. Krnja, jer će početak priprema propustiti Nikola Milenković, Luka Jović, Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Saša Lukić, koji će se Orlićima priključiti nakon dve utakmice seniorskog tima sa Ukrajinom i Litvanijom. Nije danas bilo ni Uroša Račića, pošto su u Španiji pomerene utakmice zbog smrti Hozea Antonija Rejesa. Golman subotičkog Spartaka Miloš Ostojić kasniće jedan dan jer nije imao let da se vrati iz Egipta na kome je bio na odmoru.

Ništa to ne menja, svi u glas poručuju: Srbija ide na najviši plasman.
Mi smo i počeli kvalifikacije sa željom da osvojimo što boljii rezultat, tačnije ta osvojimo EP. Od prvog dana to je cilj. I sad kad smo sve bliži, to se ne menja. Želimo da pokažemo da je Srbija stvarno sila u fudbalu, iako smo baš mali“, kaže za MOZZART Sport Aleksandar Lutovac, kome su svi saigrači u prolazu dobacivali “partizanovac“ i pitali ga da li treba da čestitaju na transferu u Humsku.

On sam se odmah ogradio i rekao da zbog spora koji vodi sa Radom ne želi da komentariše potencijalni transfer u Partizan, jer dok se proces ne završi ne može ni ugovor da bude potpisan. Ali se zato na našet pitanje rado prisetio gde je gledao finale na Novom Zelandu?
Sećam se – kući u krevetu. Probudio sam se, hteo sam da odgledam utakmicu i mislio sam: nastaviću da spavam. Međutim, emocije su me obuzele, odmah sam otišao da sa drugarima proslavim. Bukvalno sam se osećao kao da sam bio tamo“.

Svetozar Marković, koji će zbog povrede Miladina Stevanovića možda morati da priskoči u pAmoć Milanu Gajiću na desnom beku, takođe se dobro seća finalne utakmice sa Brazilom.
Gledao sam kući sa porodicom. Imao sam 14 ili 15 godina. Mogao sam samo da sanjam o tome. Iamo sad odličnu ekipu, nadamo se da ćemo se što bolje pripremiti za ove dve nedelje i da ćemo da uradimo ono za šta se spremamo još otkako smo se okupili prvi put“.

SRBIJA ŠAMPION EVROPE - KVOTA 20,0

Lutovac se nadovezuje.
Emocije su od velikog značaja kad se igra za reprezentaciju. Nekako nam je svima u krvi da se više borimo za grb reprezentacije. Uvek je veliki naboj da se odigra dobro za naš narod. Znam da svi imaju svoje adute i da niko nije slučajno ovde, ali ako želimo da budemo prvi moramo sve da ih pobedimo. Iskreno, to bih najviše i želeo. Da nas put ukrsti sa svim tim najboljim selekcijama i da ih pobedimo. Jer nije bitno ko je na papiru favorit, nego ko će najbolji da bude na terenu“, decidiran je Lutovac.

Ono što smo videli u kvalifikacijama trebalo bi da znači da nas očekuje još jedna lepa uspomena. Kako je to Ivan Šaponjić rekao...
"Mislim da je ovo samo početka jedne velike priče".

(FOTO: Star Sport, MN Press)

Najnovije vesti


×