{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Samo jedan gol više od Belorusije odveo dalje
Orlići kroz iglene uši do elit runde

Da mogu orlići da prolete kroz iglene uši, pokazali su to mladi srpski fudbaleri. Generacija igrača mlađa od 17 godina ili kadeti, kako se to popularno kaže, plasirala se u elit rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i to uz naklonost sreće.

Puleni Dejana Brankovića su u poslednjem meču kvalifikacija odigrali nerešeno sa Mađarskom (0:0), ali ih je do naredne faze takmičenja pogurala pobeda Belorusije nad Letonijom (2:1). Iako su važili za velike favorite na turniru, srpski kadeti su kao drugi u grupi, zahvaljujući jednim golom više od Belorusije, prošli dalje. Zajedno sa Mađarskom.

A, hodali su Brankovićevi puleni po žici iznad ambisa i danas protiv severnih komšija. Od 66. minuta su imali igrača manje, zbog isključenja Stankovića, ali su uspeli da se odbrane i da osvoje taj zlata vredan bod.

Na ovaj način kadeti su zaokružili dobre rezultate svih mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, jer prethodno su omladinci (U19) u konkurenciji Španije, Rumunije i Litvanije izborili plasman u elit rundu, kao i obe ženske selekcije (U17W i U19W). Kadetkinje su bile uspešne u konkurenciji Češke, Gruzije i Ukrajine, a omladinke su uspeh ostvarile u grupi sa Engleskom, Belorusijom i Kiprom.

Sve selekcije imaće uskoro žreb za elit rundu kvalifikacija koje su na programu u prvoj polovini iduće godine.

Foto: fss.rs

Najnovije vesti


×