{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Optužnica pala posle osam godina: Igrači Saragose i Levantea nisu namestili meč

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Među 36 osumnjičenih bio i Ivan Obradović
Optužnica pala posle osam godina: Igrači Saragose i Levantea nisu namestili meč
Havijer Agire

Punih osam godina trajalo je suđenje. Osam godina stajala je senka sumnje nad trenerima i fudbalerima Saragose i Levantea da su namestili utakmicu poslednjeg kola Primere u sezoni 2010/11.

I danas je ta optužnica pala. Španski sud odlučio je da 36 fudbalera dva kluba i još petorica članova stručnih štabova i uprava nisu krivi, odnosno, da ta utakmica iz maja 2011. godine nije bila nameštena.

Tačnije rečeno, sud je ustanovio da nema dovoljno dokaza da je meč bio dogovoren i da samim tim ne može da optužene proglasi krivim, već ih je oslobodio bilo kakve sumnje.
Srećan sam, zbog sebe i porodice. Od prvog dana sam imao puno poverenje u sud“, rekao je Havijer Agire, tada trener Saragose, koji sada radi u Leganesu.

A, prema optužnici, Saragosa je platila fudbalerima Levantea 965.000 evra da podele, samo da je puste da pobedi u poslednjem kolu prvenstva i time izbegne ispadanje u niži rang. Saragosa je zaista dobila tu utakmicu sa 2:1, dva gola postigao je Gabi i time se izborila za opstanak, dok je u Segundu odleteo Deportivo La Korunja.

Među 36 igrača osumnjičenih da su učestvovali u navodnom nameštanju bio je i srpski fudbaler Ivan Obradović, koji je celu utakmicu presedeo na klupi.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×