{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ovog puta na meti je kapiten Njukasla Džamal Lasel
Opet Everton i opet štoper od 30.000.000
Džamal Lasel

Novi menadžer Evertona Marko Silva krenuo je u ofanzivu na transfer pijaci. Prvi pik Portugalca na klupi Karamela je kapiten Njukasla Džamal Lasel (24) za koga je spreman da izdvoji čak 30.000.000 funti (oko 35.000.000 evra).

Silva, koji je stigao pre nekoliko dana umesto Sema Olerdajsa na klupu Evertona, odmah se suočio sa problemom u srcu odbrane, pošto je Ešli Vilijams nastradao na prijateljskom meču između Velsa i Meksika kada mu je polomljeno rebro probušilo levo plućno krilo posle duela sa Čičaritom Ernandezom.

Karamelama je sada potrebna trajna opcija na poziciji štopera, a portugalski trener želi da ugrabi Lasela u trenutku dok se ne zna da li će Rafa Benitez ostati na klupi Svraka i sledeće sezone. Gazda kluba Majk Ešli ne zna šta da radi s Njukom, pokušaj prodaje mu nije prošao, a kapiten i ljubimac navijača - koji je statistički prošle sezone bio jedan od najboljih štopera u Engleskoj - još uvek nije produžio ugovor na Sent Džejms Parku.

Zato je Marko Silva spremio 30.000.000 funti, što je postala početna cena za sve premijerligaške fudbalere, kako bi Lasela upario u tandemu sa Majklom Kinom, defanzivcem koji je prošlog leta za istu svotu stigao iz Barnlija, ali nije opravdao uložena sredstva. Ipak, Portugalac i dalje veruje u Kina, radije nego u Fila Jagelku ili Ešlija Vilijamsa pa će se potruditi da angažuje Lasela, inače reprezentativca Engleske u svim mlađim kategroijama.

Pored Evertona, interesovanje za štopera Njukasla pokazuju i Čelsi i Liverpul, ali su Plavci usporili sa naporima da ga angažuju usled neizvesne sudbine Antonija Kontea na klupi.  

Foto: Action Images

Najnovije vesti


×