{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Operacija ofsajd: Racije u kućama Žorža Mendeša, Kasiljasa, Martineza, Danila, Maksija Pereire…

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 15
Na udaru i Benfika, Porto, Sporting…
Operacija ofsajd: Racije u kućama Žorža Mendeša, Kasiljasa, Martineza, Danila, Maksija Pereire…
Policija nad Braginim stadionom

Vest je prvi objavio nedeljnik Sabado, a ubrzo je došla i potvrda od nadležnih organa. Ovako velika policijska nije mogla da se dugo krije, jer inspektori su uleteli ne samo u prostorije Porta, Benfike, Sportinga, Brage, pa i Vitorije Gimaraiš, Maritima, Estorila, Portimonensea i ostalih klubova, već prema medijskim napisima i kuće superagenta Žorža Mendeša i poznatih fudbalera Ikera Kasiljasa, Džeksona Martineza, Danila Pereire, Maksija Pereire

Podrazumeva se da su na udaru i predsednici najvećih portugalskih klubova Pinta da Košte (Porto), Luisa Filipea Vijeire (Benfika), Antonija Salvadora (Braga),  pa i Sportingovog Frederika Varandasa, iako je on tek skoro preuzeo funkciju, ali će mu inspektori svakako prevrnuti dom tražeći dokaze o mahinacijama njegovih prethodnika.

Sve skupa, u akciji tužilaštva i poreskih organa organizovano je čak 76 racija, a pod lupom su i drugi menadžeri, advokati (recimo i Karlos Osorio de Kastro, koji brine i o interesima Kristijana Ronalda), posrednici…

Traže se dokazi da potvrde sumnje koje je u aferi “Footall Leaks” izneo haker Rui Pinto, trenutno pritvoren.

Hapšenje Ruija Pinta u Mađarskoj (©AFP)

Sumnja se inače da su klubovi, menadžeri, advokati, ali i sami igrači, treneri, sportski direktori svesno “napumpavali” cene i ugovore igrača i uzimali procente. Recimo, usluge advokata različito su fakturisali klubovi koji sui h angažovali i sami pravnici. Cilj je bio izbeći porez. Ako se ispostavi da su optužbe tačne moglo bi vrlo da se desi da su država i klubovi optećeni za milione evra.

Lokalni mediji spekulišu da je pod istragom između 200 i 300 lica.

Podsetimo, nedavno su sličnu istragu sproveli i nadležni organi u Španiji. Tamo su ispitivani i nama u Srbiji dobro poznati menadžeri Fali Ramadani i Nikola Damjanac. Još ranije smo o hapšenjima ne samo menadžera, već i fudbalskih funkcionera čitali i u Belgiji. Baš zbog dokumenata objavljenih u aferi “Football Leaks” Uefa je izbacila i Mančester Siti iz Evrope.

Rui Pinto je, podvucimo, i dalje u pritvoru...

(FOTO: ©Reuters,©AFP)

Najnovije vesti


×