{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ključni zadatak koji doskorašnji trener Zenita nikako ne uspeva da reši je kako da povrati samopouzdanje izabranicima
Ono kad zaboraviš kako se pobeđuje...

Roberto Mančini nije sastavio ni pola godine na klupi Italije, a već se nalazi na snažnom udaru kritika medija i kolega, pa i podsmeha nezadovoljnih navijača, poput najnovijeg: „Vratite nam Venturu!”

Posle pobede nad Saudijskom Arabijom (u čije smo se kvalitete, preciznije, njihov manjak uverili na Mundijalu u Rusiji) na njegovom debiju Azuri su poraženi od Francuske i Portugalije i odigrali nerešeno s Holandijom, Poljskom i Ukrajinom. Nekadašnje četvorostruke svetske prvake nadigrali su jedino Trikolori, u ostalim mečevima u najmanju ruku bili su ravnopravni, dok su pre nekoliko dana protiv Ukrajinaca imali i igru i rezultat, ali su dopustili gostima da iz jedine šanse dođu do remija.

Ključni zadatak koji doskorašnji trener Zenita nikako ne uspeva da reši je kako da povrati samopouzdanje izabranicima, koji kao da su zaboravili kako se dobijaju utakmice. Činjenica je da Italija više nema asove kalibra Paola Maldinija, Frančeska Totija, Alesandra Del Pjera i Andree Pirla, ali raspolaže solidnim brojem veoma talentovanih igrača koji su željni uspeha, s tim da neko mora da ih usmeri.

Mančiniju ide naruku to što Poljaci prolaze kroz sličnu priču: imali su ogromna očekivanja od Svetskog prvenstva, ali su se vratili kući posle prvog kruga, pa je selektor Adam Navalka morao da ode, a njegov naslednik Ježi Bženček još se upoznaje s ekipom čije su okosnice van forme, pre svih kapiten Robert Levandovski kojem će ovo biti 100. meč za nacionalni tim.

Trijumf je preko potreban i jednima i drugima, ali neće ga juriti po svaku cenu. To nagoveštava tvrdu i neefikasnu utakmicu i X, makar na poluvremenu.

POSLEDNJIH PET

POLJSKA
SENEGAL  (N), SVETSKO PRVENSTVO         1:2
KOLUMBIJA       (N), SVETSKO PRVENSTVO         0:3 
JAPAN       (N), SVETSKO PRVENSTVO         1:0  
ITALIJA     (G), LIGA NACIJA       1:1  
REPUBLIKA IRSKA    (D), PRIJATELJSKA    1:1 

ITALIJA
FRANCUSKA     (G), PRIJATELJSKA    1:3  
HOLANDIJA       (D), PRIJATELJSKA    1:1
POLJSKA   (D), LIGA NACIJA       1:1 
PORTUGALIJA   (G), LIGA NACIJA       0:1 
UKRAJINA         (D), PRIJATELJSKA    1:1 

MEĐUSOBNI SKOR
15      3        7        5        10:20

LIGA A - 4. KOLO:

Grupa 3

Nedelja

20.45: (2,80) Poljska (3,00) Italija (2,75)

Foto: Action Images

Najnovije vesti


×