{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Olimpija pred prodajom, Mandarić dovodi Nemce! Čekaju se pare od Partizana, ništa od Prosinečkog

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Srpski biznismen u završnim pregovorima o prodaji slovenačkog kluba
Olimpija pred prodajom, Mandarić dovodi Nemce! Čekaju se pare od Partizana, ništa od Prosinečkog

Olimpija iz Ljubljane uskoro dobija nove vlasnike. Srpski biznismen Milan Mandarić je rešio da proda klub iz Ljubljane i povuče se iz slovenačkog fudbala.

Mandarić je u završnim pregovorima sa neimenovanim investitorima iz Nemačke. Slovenački mediji su juče objavili da je dogovor postignut i da je Olimpija prodata, ali još nema zvanične potvrde.
„Nije istina da je bilo šta potpisano, ali je blizu. Jako blizu. Bio sam u Nemačkoj na pregovorima, ljudi su jako ozbiljni. Ne želim da komentarišem cifre koje se pojavljuju u medijima, obavestiću javnost o detaljima čim bude nešto konkretno i potpisano. Očekujem da sporazum bude potpisan do kraja januara. Imam dobar osećaj i optimista sam“, rekao je Milan Mandarić za slovenačke medije.

Mandarić je oprezan jer je prošlog leta imao neprijatnu epizodu kada je hteo da proda klub italijanskom biznismenu Gabrijeleu Nardinu, da bi se ispostavilo da potencijalni kupac nema dovoljno para za ono što je planirao i obećao.

Cifre koje se pominju u javnosti su različite. Navodno je Mandarić na početku pregovora tražio 7.000.000 evra za klub, dok neki izvore govore da su Nemci prvo ponudili samo 2.000.000 evra. Međutim, najverovatnija teorija je da će Mandarić prodati Olimpiju za sumu 5.000.000 do 6.000.000 evra i da će polovina novca biti uplaćena do kraja januara, a druga polovina do kraja sledeće godine. Čak je i to preveliki novac za Olimpiju koja nema infrastrukturu, nema mlade igrače koji bi mogli u perspektivi da dostignu visoku cene, a nosioci igre nemaju dugoročne ugovore i nisu tržišno interesantni klubovima sa zapada Evrope. Podsetimo, Mandarić je pre četiri godine kupio Olimpiju od Izeta Rastodera za 4.000.000 evra.

Pre prodaje se očekuje da Olimpija očisti sve dugove koje ima. A to će biti urađeno prodajom nekih od najboljih igrača u zimskom prelaznom roku. Ključna imena su Maki Banjak i Stefan Savić za koje je zainteresovan Partizan. Mandarić se nada da bi štopera Banjaka mogao da proda za oko 1.000.000 evra jer je mlad, napreduje i ima ugovor još dve i po godine. Sa vezistom Savićem je drugačija situacija. Njemu ugovor ističe za šest meseci što znači da Olimpija sada ne može da traži veliki novac za njega. Oba fudbalera žele da napuste Olimpiju što su jasno i saopštili rukovodstvu kluba. Dakle, u Ljubljani sa nestrpljenjem iščekuju ponudu iz Humske za Banjaka, Savića i desnog beka Boaćija koji je takođe interesantan crno-belima.

Sa dolaskom novih vlasnika se očekuje i dolazak novog sportskog direktora. Nekadašnji reprezentativac Mladen Rudonja je čovek koji je spojio Nemce sa Mandarićem i koji bi trebalo da obavlja ključnu funkciju u sportskom sektoru. Rudonja je i ranije radio u Olimpiji i bio najzaslužniji za dolazak trenera Igora Bišćana i napadača Vombergera koji su se pokazali kao pogoci.

Neizvestan je i status trenera Safeta Hadžića koji je na polusezoni doveo Olimpiju do prvog mesta na tabeli i četiri boda prednosti u odnosu na Maribor. Rudonjina želja je bio Robert Prosinečki, ali on više nije mogao da čeka rasplet oko prodaje kluba i dolaska novih vlasnika, pa je juče potpisao za turski Kajzeri. Zato bi Hadžić ipak mogao da ostane na kormilu iako Rudonja želi trenera sa jačom biografijom.

U prvoj polovini januara bi sve trebalo da bude poznato. Olimpija počinje pripreme 13. januara i do tada bi trebalo da dobije nove vlasnike.

(FOTO: MN Press)

 

Najnovije vesti


×