{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Demanti iz Ljubljane
Olimpija: Mamić kod nas – fake news
Stadion Stožice

Snažno je tokom utorka odjeknula informacija da bi Zdravko Mamić mogao da preuzme rukovođenje Olimpijom. Vest je plasirana pod navodnim obrazloženjem da se nekadašnji ključni čovek u svim poslovima zagrebačkog Dinama dogovorio sa aktuelnim vlasnikom Zmajeva Milanom Mandarićem, oko preuzimanja vlasničke strukture, međutim, već danas sa „Stožica“ stiže demanti.

Čelnici Olimpije uveravaju da nikakav dogovor sa Mamićem ne postoji i da je sve proizvod mašte.
Senzacionalna 'vest' koja je juče objavljena na medijskom portalu sportnews.hr o tome da Zdravko Mamić navodno preuzima Olimpiju, spada u kategoriju najobičnijih „fake news“ medijskih proizvoda. Sve ključne tvrdnje navedene u pomenutom članku, koji su preuzeli i neki mediji u Sloveniji i u regionu su neistinite i plasirane su samo da bi privukle pažnju čitaoca, zato ih ne želimo ozbiljno komentarisati. 

Sasvim je razumljivo da su događaji u Olimpiji zanimljivi i za kreatore raznoraznih atraktivnih medijskih izmišljotina, ali bi i takve izmišljotine morale sadržavati barem tračak istine, kojeg u pomenutom članku nema.  Sve relevantne informacije povezane sa delovanjem Olimpije i budućnošću kluba biće javnosti prosleđene pravovremeno i preko zvaničnih kanala“, stoji u zvaničnom saopštenju kluba iz Ljubljane, koji je potpisao Petar Damjanić, vođa službe za odnose sa javnošću.

FOTO: Reuters

 

Najnovije vesti


×