{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Okupili se Orlovi: Matematički postojimo, šanse su minimalne

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 20
“Sada ulazimo u drugi projekat”, kaže selektor Tumbaković
Okupili se Orlovi: Matematički postojimo, šanse su minimalne

Reprezentativci Srbije okupili su se večeras u Staroj Pazovi na pripremama za prijateljski okršaj sa Paragvajem u Kruševcu (10. oktobra) i kvalifikacioni meč u Litvaniji (14. oktobra). Šanse za prolaz na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije trenutno su samo u domenu teorije, pa će selektor Ljubiša Tumbaković naredni period koristiti za dodatnu selekciju igrača.
"Matematički još postojimo. Realno, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vreme i da ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim i napravim dobar rezultat", rekao je Tumbaković.

Sledi najpre prijateljska utakmica sa Paragvajem, a potom i kvalifikaciona protiv Litvanije u Vilnjusu.
"Pravimo atmosferu koja treba da bude deo konačnog uspeha, odnosno ostvarivanja cilja. Trudićemo se da unapredimo neke stvari, podignemo na viši nivo i približemo se igračima i oni nama. Sedam dana je bilo veoma malo da bismo se bolje upoznali. Sada ulazimo u drugi projekat", najavljuje selektor.

Baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo kroz plej-of Lige nacija je krajem marta.
"Imamo prostora da u oktobarskom i novembarskom okupljanju isprobamo još neke igrače i vidimo koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz septembra nam je pomogao da dođemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine pomisliš da je to sasvim dovoljno vremena, a kada uđeš u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora", zaključio je Tumbaković.

Podsećamo, utakmica protiv Paragvaja igra se u četvrtak u Kruševcu, a potom u nedelju u Viljnusu sledi susret sa Litvanijom.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×