{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Oglasio se Zoran Mirković: Neka moj odlazak bude prekretnica, neka Partizan ponovo bude šampion

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 70
„Svoj teret nosim sam, pošteno bi bilo da svako nosi svoj“, stoji u emotivnom saopštenju bivšeg trenera crno-belih
Oglasio se Zoran Mirković: Neka moj odlazak bude prekretnica, neka Partizan ponovo bude šampion

Odmah posle poraza na Dušanovcu od Voždovca znalo se da će Partizan morati da potraži drugog trenera. Legendarni Zoran Bata Mirković bio je nepokolebljiv u stavu da napusti klupu Parnog valjka.

Jednostavno: došao je, video i nije uspeo. Mada svi koji redovno dolaze na Partizanove utakmice reći će vam da je krivica nekadašnjeg asa Juventusa i crno-belih minimalna. Ipak, on je odlučio da kaže „doviđenja“ voljenom klubu. Nisu pomogla ubeđivanja čelnika, ni slavnih saigrača.

Posle svega Zoran Mirković se obratio saopštenjem za javnosti, i između redova odgovorio na mnoga pitanja.
Ovim putem želim javno da se obratim i otklonim svaku sumnju i bilo kakvu neizvesnost oko mog daljeg statusa u Partizanu. Podneo sam ostavku zbog meni neprihvatljive situacije, u kojoj se moj klub nalazi. O tome s pravom mogu da sudim, jer sam za 25 godina fudbalske karijere, prošao crno-beli put od odanog igrača, do predanog trenera. Moja ostavka nije moj moralni čin. Ne! Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umeo. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko: pošteno i hrabro - i na terenu i na klupi. To nikako ne znači da sam trener bez greške. Uvek sam spreman za stručnu analizu i odgovornost za sopstvena dela. Svoj teret nosim sam i bilo bi pošteno da svako nosi svoj…Tako bi bilo lakše Partizanu!“, napisao je Zoran Mirković.

On je zamolio sve partizanovce da poštuju njegov stav, svestan da je odlazak mogao da bude drugačiji. Ali u nekim drugim okolnostima. 
„Izvinjavam se svima, koji su pomislili da je rastanak mogao da bude drugačiji. Možda je i mogao, ali ovo je konačna odluka čoveka, koji beskonačno voli Partizan. Zato molim sve prave partizanovce da uvaže moj stav i da ga poštuju.I na kraju, iz sve snage aplaudiram svakom mom igraču i stručnom saradniku ponaosob. Uvek smo bili prava grupa, nije nas napuštao timski duh i to u izuzetno teškim okolnostima, koje samo mi znamo. Uvek zajedno, delili smo istu sudbinu kao velike ekipe i to treba da ostane najjači utisak naše saradnje. Rezultatski, nismo bili najbolji, to treba da priznamo, a ko poznaje današnji fudbalski poredak to svakako i razume. Želim im svu sreću u nastavku karijera“.

I za kraj vrlo emotivna poruka.
„Vreme je da sada zastanem, i zbog Partizana, i zbog sebe. Između Partizana i mene nikada neće stajati barijere … Tužan sam što mojim dolaskom nisu rešeni problemi kluba, ali biću najsrećniji čovek na svetu ako moj odlazak bude prekretnica ka novim odlukama, novim okolnostima, novim ljudima i novom vremenu dostojnom slave šampionskog Partizana... One koju pamtim iz igračkih dana“,  dodao je Mirković.

Najnovije vesti


×