{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Više nema prepreka da srpski vezista postane trajno fudbaler Sportinga
Odlučeno: Kinezi puštaju Gudelja za džabe
Nemanja Gudelj

Već nekoliko nedelja traju napori uprave Sportinga iz Lisabona da prevedu u stalni status Nemanju Gudelja (27). Nije tajna da trener Lavova Marsel Kajzer želi da mu Srbin bude desna ruka na terenu sledeće sezone, pogotovo što Nemanja dobro govori holandski pa im je lakše da se sporazumeju.

Međutim, igrač je još uvek u vlasništvu kineskog Gvangdžoua, bar do decembra ove godine uz klauzulu o produženju za još godinu dana i minulu sezonu proveo je na pozajmici među lisabonskim zeleno-belima.

Prema informacijama A Bole, kineski klub je spreman da pusti Gudelja ovog leta za džabe i omogući mu slobodan prolazak ka Lisabonu, verovatno i iz razloga što bi se ratosiljao njegove plate od gotovo 5.000.000 evra po sezoni. Ta suma je daleko ispod onoga što Sporting može da mu ponudi, Lavovi mogu da ga učine najplaćenijim fudbalerom u timu, ali maksimum koji mogu da mu ponude je 2.000.000 godišnje.

Sam Gudelj je prema informacijama iz Portugalije raspoložen da ostane duže na stadionu Žoze Alvalade gde bi trebalo da potpiše ugovor na četiri sezone. Uostalom, njegov lični izbor je da igra bilo gde sledeće sezone samo da se ne vrati u Kinu, pa će morati da se odrekne dobrog dela novca kako bi te zamisli sproveo u delo.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×