{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Barsa i Real da se dogovore o novom terminu
Odložen El Klasiko!

Ono o čemu se spekulisalo prethodnih dana, sada je dobilo i zavničnu potvrdu.

Prvenstveni El Klasiko između Barselone i Real Madrida zakazan za 26. oktobar na Kamp Nou stadionu je odložen. To je potvrdila takmičarska komisija FS Španije.

Nije prošao ni zahtev čelnika La Lige da se samo zameni domaćinstvo i da se derbi igra u Madridu 26. oktobra. Umesto toga je odlučeno da klubovi naknadno dogovore datum odigravanja meča u Barseloni.

El Klasiko u Barseloni je odložen iz bezbednosnih razloga. Barselonu, kao i celu Kataloniju, potresaju veliki protesti jer je španski Vrhovni sud na dugotrajne kazne zatvora osudio organizatore referenduma o nezavisnosti Katalonije pre dve godine. Već danima u Barseloni traju demonstracije koje postaju sve agresivnije i oapsnije, pa je procenjeno da gostovanje Reala dolazi u rizičnom momentu.

FS Španije je dao Barseloni i Realu rok do ponedeljka u 10.00 časova da se dogovore o terminu odigravanja utakmice. Savez je već bio predložio 18. decembar kao novi termin, klubovi su se složili, ali je rukovodstvo La Lige odbilo tu ideju i predložilo 7. decembar jer insistira da se meč igra u nedelju, a ne tokom sedmice zbog televizijskog prenosa u celom svetu.

Dogovora o novom treminu još nema, FS Španije je poručio da će sam odlučiti o terminu odigravanja ako se Barselona, Real i čelnici La Lige ne dogovore do ponedeljlka.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×