{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

OCENE – SRBIJA: Niko ni blizu prelazne! Selektorov blamantni zaokret

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 145
A šta vi kažete?
OCENE – SRBIJA: Niko ni blizu prelazne! Selektorov blamantni zaokret

MARKO DMITROVIĆ 5 -  Kada pukne "petarda", koliko god u njoj bilo pogodaka kod kojih golman nije mogao ništa da učini, ne može da ide ništa više od petice. Dmitrović je bio na strelištu u Lavovu kao glineni golub. Najmanje je tu njegove krivice.

NIKOLA MILENKOVIĆ 5 - Najslabije izdanje mladog štopera otkako je u reprezentaciji. Nesiguran s loptom, iako je tokom prvog poluvremena bio prva opcija za pokretanje napada. Mučio ga je Konopljanka od starta. Nije mu dao da diše.

UROŠ SPAJIĆ 5 - Cela srpska odbrana je bila na konopcima od početka meča. Spajić je posle jednog vazdušnog duela dobio i žuti karton, što ga je dodatno sputalo, pa je morao nežnije u duele sa snažnim Jeremčukom. Epilog - kataklizma.

ALEKSANDAR KOLAROV 5 -  Imao je kapiten reprezentacije Srbije i boljih dana. Kod prva dva gola Ukrajine lopta je krenula sa njegove strane, nije uspeo ništa da uradi da spreči šansu za prvi, a onda ni za zaustavi Cigankova da dođe do pozicije za šut kod drugog. Pucalo je na njegovoj strani i u nastavku.

MIJAT GAĆINOVIĆ 5 - Verovatno je taktička zamisao selektora bila da se Gaćinović gotovo ni ne vraća na svoju polovinu u prvom delu. U ofanzivi se još nešto i dešavalo kada bi primio loptu, imao je dva solidna prodora, ali je zato iza njega ostajala magistrala. U drugom delu zaigrao i kao bek. Bez pozitivnog efekta.

FILIP KOSTIĆ 5 - Kada se otkrilo da će Srbija zaigrati u formaciji sa trojicom pozadi i da će Kostić biti krilni bek, verovalo se da će to biti veliki plus za Orlove, pošto je Kragujevčanin na toj poziciji igrao sjajno za Ajntraht. Stvorio je dve dobre prilike za Srbiju, ali je zato svaka njegova greška, a bilo ih je dosta, otvarala surove kontre Ukrajine.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ 5 - Ni tamo, ni ovamo. Kao zarobljen u nekom međuprostoru, Maksimović nije uspevao ni da zatvori pozadi, niti da poveže konce igre sa napadom. Šetali su se domaćini i kroz centralni deo terena, ništa im tu nije bilo teže da dođu do šesnaesterca nego po bokovima.

ADEM LJAJIĆ 5 do 59 - Nije to njegova pozicija. Neobjašnjivo je kako se Ljajić našao na poziciji centralnog veziste, jer tu njegove najveće vrline nikako ne mogu da dođu do izražaja. Nervirao se, cepao dres od muke posle prvog gola, vikao, ali slaba vajda.

DUŠAN TADIĆ 5 -  To što je vredelo u igri srpske reprezentacije u delu prvog poluvremena, bila je njegova zasluga. Delio je lopte levo i desno, otvarao prostor onako kako je valjda i bila ideja od početka, ali posle se utopio u sivilo. Prosto, ništa više sam nije ni mogao.

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ 5 do 53 - Dve najbolje šanse za Srbiju bile su njegove. Kod prve je njegov volej završio u spoljnem delu mreže, kod druge je izblokiran u poslednjem trenutku. Pokušavao je glavom da odigra pas za Jovića ili na stranu, ali ti pokušaji uglavnom nisu funkcionisali.

LUKA JOVIĆ 5 do 72 - Neće se po lepom sećati gostovanja u Lavovu. Snažan udarac koji je dobio u rebra posle desetak minuta igre kao da ga je potpuno paralisao. Bio je u jednoj dobroj poziciji ispred gola Ukrajine, ali nije dovoljno brzo uspeo da se namesti na šut i ta pirlika je propala.

IZMENE

ALEKSANDAR MITROVIĆ od 53 5 - I pored povrede izašao je na teren u drugom poluvremenu, prekasno da išta uradi, osim da ponese krst katastrofe zajedno sa saigračima.

LJUBOMIR FEJSA od 59 – 5 - Možda je, kao jedini istinski defanzivni vezista, trebalo da počne utakmicu. Ovako, ušao je na teren kada su redovi reprezentacije već bili potpuno razvaljeni i nije mogao ništa da učini da popravi.

DARKO LAZOVIĆ od 79 - Premalo vremena proveo na terenu za bilo koju ocenu.

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ 5 - Blamaža. Kada se videlo da je spremio promenu sistema igre iz korena, verovalo se da je ta šema uigrana, spremljena, jer nije bilo nimalo logike praviti tako vratoloman zaokret na jednoj od najvažnijih utakmici u kvalifikacijama. Eksperiment se pokazao kao totalni promašaj, eksplodirao je Krstajiću u lice. Njegov tim je u Lavovu nadigran, nadtrčan, bukvalno nema te tačke u igri koja bi se mogla izmisliti, a da je otišla Srbiji u prilog. Prosto rečeno, Orlovi su pregaženi kako nisu još od Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine.

Najnovije vesti


×