{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Novica Tončev uzvratio Vranjancima: Dinamo ne zaslužuje da ga vodi neartikulisani primitivac

/ Izvor: mozzartsport.com, žurnal
Komentari: 17
Žestok odgovor prvog čoveka Radnika
Novica Tončev uzvratio Vranjancima: Dinamo ne zaslužuje da ga vodi neartikulisani primitivac

Pršte optužbe i uvrede na relaciji Vranje – Surdulica. Onako komšijski, kako to samo na Balkanu biva. Dinamo je ispao iz Superlige, pošto je izgubio baraž od Inđije (2:0, 0:3), a onda je za eliminaciju optužio – Surduličane.

Predsednik i trener Dinama Dragan Antić je direktno optužio porodicu Tončev da su Vranjancima „namestili“ ispadanje iz lige, a odgovor je stigao od Novice Tončeva, prvog čoveka Radnika iz Surdulice.

Ni on nije birao reči da bi odgovorio Antiću. Tončev je objavio saopštenje, koje je preneo Žurnal, a u kojem kaže:
Smatram da nije toliko bitno šta je neko rekao, već je bitno ko je to rekao, a ovde je reč o prepoštenom gospodinu Recku. Kao sportski radnik, privrednik i čovek, sve sam učinio u proteklih godinu dana da maksimalno pomognem Dinamu.

Sportska javnost zna da smo mu dali stadion i celu infrastrukturu za nula dinara, a jedino nisam mogao da mu vodim klub i da igram za Dinamo. Neka rukovodstvo Dinama analizira sopstvene greške, a uprava grada Vranja neka preispita kadrovska rešenja u tom klubu.

Vranjanci vole fudbal, cene pošten rad i pružam im javno podršku da iz FK Dinamo konačno liferuje divljaštvo, primitivizam i zloupotreba imena predsednika države.

Taj klub, bez dileme, zaslužuje najbolji stadion i Super ligu, međutim ne zaslužuje da ih vodi jedan takav neartikulisani primitivac. Uzrok napada na mene i moju porodicu je činjenica da sada jedan čovek ostaje bez plate koja premašuje 500.000 dinara  mesečno.

Neka položi račun navijačima Dinama koliko mesečno samo na ime plate ispaćuje sebi i sinovima i svi će se šokirati. Da je taj novac ulagao u fudbalere, danas ne bi kukao i tražio krivca u drugome.

Za razliku od njega moj sin, brat i ja ne primamo platu u FK Radnik, već u svojoj privatnoj firmi. A optužbe da sam krivac za ispadanje iz lige moraće da dokaže pred  disciplinskim organima FSS i na sudu, jer sam odmah advokata ovlastio da podnese tužbu.

A na genijalnu optužbu da nikad "nisam šutnuo vrapče sa praga", moram da podsetim da je vrabac ptica i da se ne šutira, a on neka nastavi da šutira ptice, mi ćemo nastaviti sportski da pobeđujemo.

Pošto će Recko sada imati više slobodnog vremena, može da dođe u FK Radnik na besplatne časove fudbala, ali ne možemo da ga platimo mesečno 500.000 dinara, jer ulažemo u naše fudbalere“, poručio je Novica Tončev.

Foto: Starsport

Najnovije vesti


×