{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Novi predsednik Bajerna demonstrira moć: Korona nam ne može ništa - svima pune plate! Svake godine dovešćemo po jednu internacionalnu zvezdu...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Herbert Hajner "proslavio" prvih šest meseci vladavine u Minhenu...
no_image.png

Ko bi rekao da je već prošlo šest meseci od povlačenja Ulija Henesa sa funkcije predsednika Bajerna i imenovanja Herberta Hajnera na njegovo mesto... Povodom obeležavanja pola godine od početka njegove vladavine, Kiker je obavio veliki razgovor sa nekadašnjim izvršnim direktorom Adidas grupe, jedne od najvećih kompanija na svetu, u kom je on izneo neka svoja fudbalska i biznis razmišljanja. Iz svega se da zaključiti da Bavarci neće praviti velike zaokrete u načinu poslovanja, bez obzira na "smenu vlasti" u slavnom klubu koja je započela krajem prošle godine. 

Podsećamo, Hajner je došao na mesto Ulija Henesa, dok će Oliver Kan krajem iduće godine naslediti drugog velikog Bajernovog čoveka - Karl Hajnca Rumenigea. Novi rukovodeći tandem kluba iz Minhena, dakle, činiće Hajner i Kan.
"Nećemo učestvovati ni u kakvom finansijskom ludilu. Od Ulija sam naučio da nikada ne treba da se troši više nego što je zarađeno. Ne znam tako mnogo o fudbalu kao on, ali učim iz dana u dan... Nalazimo se pred ozbiljnim izazovima kada su veliki trasnferi u pitanju. A ne smemo da izgubimo svoj identitet. Danas su mnogi internacionalni klubovi vlasništvo korporacija. To sigurno neće biti put kojim će Bajern ići", kazao je u decembru 2019. Hajner.

Šest meseci kasnije fudbalskom biznisu preti velika kriza usled pandemije koronavirusa. Herbert Hajnert, međutim, tvrdi da funkcionisanje Bajerna nijednog momenta neće biti ugroženo baš zbog odgovornog načina poslovanja u prethodnim godinama i decenijama. On takođe poručuje da će umeti da izađe na kraj sa svim problemima s kojima će se neminovno susresti u ova teška vremena...
"Tokom svoje karijere morao sam da se izborim s delikatnim ekonomskim situacijama. Dok sam vodio Adidas... Na primer 2001, kada je "pukao" internet balon, ili 2008. tokom globalne finansijske krize. Kao kompanija uvek smo pronalazili odgovarajuća rešenja. Tako će biti i u Bajernu. Siguran sam. Baš kao što sam siguran da i ovde mogu da dam svoj doprinos"

Prema Hajneru korona-kriza će neizostavno dovesti do određenih preispitivanja u društvu, digitalizacija će se ubrzati, sistem rada značajno će se izmeniti. Promene će se desiti i u fudbalu.
"Na krizu gledamo kao na mogućnost za diskusiju o pređašnjim ekscesima koji su se dogodili u ovom sportu. A sve kako bi bilo bolje u budućnosti. Tu pre svega mislim na ekonomsku održivost kao polaznu tačku". 

Konkretno, Hajner je poručio da se zalaže za ograničavajuće faktore...
"Moraju postojati smernice za društvenu odgovornost. Za to se zalažem. Potrebni su limiti za transfere i plate. Mi smo u prošlosti pokazali da se može reći ne. Ako neke stvari ne mogu biti opravdane, ako nešto vodi predalek, jednostavno treba reći - NE". 

Bavarci su i tokom ove krize demonstrirali moć. Baš kao pre nekoliko godina kada su objavili da je kredit od 346.000.000 evra, podignut za izgradnju Alijanc arene, isplaćen 16 godina pre roka?! U danima dok su svi sportski mediji javljali o smanjenju plata u gotovo svim vrhunskim klubovima - U Barseloni čak za 70 odsto - Levandovski, Nojer, Alaba, Miler i društvo dobijali su pune iznose.
"Mi smo jedan od sportski najuspešnijih i finansijski najstabilnijih klubova na svetu. Niko ne kombinuje tako dobro biznis i sport kao mi", objašnjava Hajner. "Svaki igrač koji je u Bajernu ima puno sreće. Nas COVID-19 nije poremetio. Sa najboljim igračima produžavamo ugovore i isplaćujemo pune plate. Svim zaposlenima, ne samo u sportskom sektoru".

Novi predsednik je između ostalog "zapalio" navijače...
"Naš osnovni cilj? Da uvek imamo tim koji može da napadne Ligu šampiona, da igra završnicu tog takmičenja. Proširujemo i omladinske kapacitete. Takođe, svake godine ćemo pokušati da dovedemo po jednu veliku međunarodnu zvezdu. Ako to bude moguće i ako bude potrebno - uradićemo to", samouvereno je zaključio Herbert Hajner.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×