{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Altetiko Madrid zainteresovan za Alfera Morelosa
no_image.png

Sve za šta Alfredo Morelos zna od dolaska u Rendžers iz Helsinkija na leto 2017. godine su golovi. Dobro, osim pogodaka, tu su i kartoni. Kolumbijski napadač iz godine u godinu sve češće trese mreže, a pored toga što se odlično snalazi u protivničkom šesnaestercu, Morelos je izuzetno borben i temperamentan. Štaviše, iako napadač po poziciji, od dolaska u Škotsku zaradio je sedam crvenih kartona. Kada uzmemo sve u obzir, reklo bi se, igrač po meri Dijega Simeonea.

Otuda i ne čude vesti koje prenosi španski AS da je Atletiko Madrid naciljao baš Morelosa kao potencijalno pojačanje u napadu. Kolumbijac je ove sezone postigao 29 golova i zabeležio deset asistencija u svim takmičenjima. Ako se negde popularni “Bizon“ posebno istakao, onda je to Liga Evrope, gde je postigao gotovo polovinu ovosezonskih pogodaka, tačnije 14 - u kvalifikacijama osam, u grupnoj fazi još šest. Brojke koje su dovele do toga da Morelosa u Kolumbiji uporede sa bivšim fudbalerom Jorgandžija Radamelom Falkaaom, koji je u dresu Porta u sezoni 2010/11, sa 17 pogodaka postavio rekord Lige Evrope po broju golova u jednoj sezoni, da bi godinu kasnije postao igrač Atletika. Morelos bi mogao njegovim koracima.

Uprkos tome što Atletiko u svojim redovima već ima četvoricu napadača – Alvaro Morata, Žoao Feliks, Dijego Kosta i Ivan Šaponjić – dovođenje Kolumbijca moglo bi da se smatra investicijom za budućnost, jer Morelos ima 23 godine i još mnogo sezona ispred sebe.   

FOTO: Reuters

 

Najnovije vesti


×