{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nove informacije: Živković odbio Olimpijakos, ponuđena plata suviše niska

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 31
Klub iz Pireja ne može da plati ni blizu onoga što mu trenutno daje Benfika
no_image.png
©​AFP

Slučaj Andrije Živkovića ozbiljno je zatalasao Portugaliju i Grčku.

Srpskom ofanzivcu budućnost na Lužu nije svetla, bar dok je na čelu stručnog štaba Bruno Laže. Odlazak iz Lisabona je opcija, ali ne po svaku cenu. Interesovanja nema toliko, iako Živković s nepune 24 godine i dalje važi za igrača s potencijalom, a kako je ove sezone odigrao tek nešto više od 60 minuta, činilo se da bi rastanak mogao da bude jednostavniji. Međutim...

Grčki mediji nedavno su objavili vest, nadovezujući se na prve najave kolega iz Portugalije da je Olimpijakos ponovo u igri za potencijalnog srpskog reprezentativca, da klub iz Pireja nije toliko “zagrejan“ i da to nije taj tip igrača koji traži struka. Plus, da mu je veliki minus to što je još zimus odbio poziv iz Pireja.

Grci kažu: Ništa od Olimpijakosa i Živkovića

Samo nekoliko dana kasnije usledila je reakcija iz Portugalije. Naime, tamošnji dnevni list Rekord objavio je da je pregovora između Olimpijakosa i Andrije Živkovića bilo pošto je Benfika dala zeleno svetlo, ali da je srpski fudbaler odbio dalje razgovore kada je čuo kolika mu se plata na godišnjem nivou nudi. A ona je, navodno, bila oko 1.500.000 evra godišnje. I to je bio Olimpijakosov “plafon“ preko kojeg nikako nije mogao. Podsetimo, Živković je donedavno u Benfiki zarađivao preko 4.000.000 evra, ali zbog aktivacija novih klauzula ona će sada ići na iznad 5.000.000 evropskih novčanica, što značajno opterećuje klupski budžet. I, između ostalog, zato Benfika i želi što pre da se reši nekadašnjeg polaznika Partizanove akademije. Kako se moglo čuti i pročitati, Benfika je čak bila spremna da plaća pola Živkovićeve sadašnje plate u drugom klubu samo da on ode. Ali je on odbio da ode iz Lisabona.

Olimpijakos mu je ponudio izlaz i konkretne uslove, ali se nije daleko odmaklo jer je razlika u finansijskim prohtevima igrača i onom što klub nudi bila prevelika. Doduše, pominje se i da je Olimpijakos tražio od Benfike da Živkovića dobije bez obeštećenja, što je takođe bila jedna od prepreka na putu realizacije transfera.

Ako Živković ne bude spustio prohteve, na Lužu će ga čekati još jedna sezona sedenja na klupi ili u civilu...

Foto: ©AFP

Najnovije vesti


×