{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nove informacije iz Bukurešta: Perović stabilno, opasnost prošla, ali veliki šok za organizam (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Srpski fudbaler se kratko javio i potvrdio da se već bolje oseća
Nove informacije iz Bukurešta: Perović stabilno, opasnost prošla, ali veliki šok za organizam (VIDEO)

Zastala je knedla svima u Bukureštu posle užasnog poteza Lusijana Kristee i potpuno nesmotrenog šutiranja Slavka Perovića direktno u glavu, gde je srpski napad izvukao deblji kraj. Perović je u trenutku izgubio svest, pao na travu i svom snagom udario glavom o podlogu, zbog čega je zanemeo ceo stadion. Dve lekarske ekipe utrčale su na teren, golman FCSB Kristijan Balgradean pritrčao je u pomoć Peroviću kako bi sprečio da ovaj proguta jezik, a posle dužeg ukazivanja pomoći nekadašnji fudbaler Crvene zvezde sa kragnom oko vrata prebačen je u obližnju bolnicu

Klupski lekar ubrzo je potvrdio da će Perović ostati u bolničkoj postelji na posmatranju tokom narednih 48 sati, kako bi se detaljno utvrdio stepen povrede i eventualne posledice koje bi mogle da se jave posle strahovitog udarca koji je iskusni napadač zadodio, a ovog jutra već su osvanuli optimistični naslovi. 

Slavko Perović se javio novinarima uglednog rumunskog lista Gazeta i potvrdio da je s njim sve u redu, da je najgore prošlo, ali da će još neko vreme provesti u bolnici.
“Dobro sam sada, više nisam u opasnosti. Drago mi je da smo pobedili u večitom derbiju. U stalnom sam kontaktu s klupskim doktorima, oni su mi javili konačni rezultat“, poručio je Perović.

Prema informacijama pomenutog lista, postoji čak verovatnoća da će Perović dobiti zeleno svetlo doktora da zaigra već narednog vikenda protiv Gaz Metana. Ali, o tome će se znati više u narendim danima...

Kako je klupski lekar Dinama Adrijan Motaka ranije izjavio, Perović je pretrpeo udarac jačine karakteristične za nokaut u boksu ili MMA borbama, što je ekstremno velika sila za ljude koji nisu pripremljeni za takav vid funkcionisanja...

Vest o dobrom stanju Slavka Perovića doneo je rumunskim medijima i trener Dinama Florin Prunea.
“Perović se oseća dobro, nema problema. Još dan ili dva biće pod lekarskom kontrolom jer je pretrpeo veliki šok. Nadam se da će se oporaviti do utakmice naredne sedmice. Tražio sam da Kristei bude dodeljen crveni karton, pošto sam video da je sudija prvo krenuo da mu dodeli žuti karton. Perović je bio obliven krvlju i arbitar je bez razmišljanja odmah morao da pokaže crveni karton“, rekao je Prunea za drugi najveći list u Rumuniji Pro Sport.

Želimo brz i uspešan oporavak Slavku...

Inače, tačku na 25. kolo Lige 1 staviće Hermanštat i Astra. 

Astra je peta na tabeli sa 40 bodova, Hermanštat 10. sa 24. I jedni i drugi igraju promenljivo, a prethodna tri susreta ovih timova okončana su sa tipom 0-2, tako da je možda tu putokaz pri sastavljanju tiketa. 

RUMUNIJA 1 – 25. kolo

Petak
Kindija – Voluntari  1:2 (0:1)
/Jonica 83 – Georgije 8, Tira 92/

Kluž – Vitorul  0:0

Subota
Klinčeni - Gaz Metan 2:3 (1:2)
/Vojtuš 3, 82pen - Čamed 36, Hora 42, Buš 49/

KSMS Jaši - Univerzitatea  K. 2:5 (0:3)
/Frazinesku 52, De Iriondo 69 - Nicu 11, Kikaldu 16pen, Balasa 22, Banku 82, Koljić 89/

Nedelja
Sepsi - Botošani 0:1 (0:0)
/Dugandžić 59/

Dinamo - FCSB 2:1 (1:1)
/Sin 31, Lazar 62 - Tanase 45+9pen/

Ponedeljak
19.00: (2,65) Hermanštat (2,95) Astra Đurđu (2,75)

*** kvote su podložne promenama

Najnovije vesti


×