{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nova Uefina ideja: Kraj sezone u avgustu, sledeće skraćena takmičenja?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Jedan od predloga
Nova Uefina ideja: Kraj sezone u avgustu, sledeće skraćena takmičenja?
(©AFP)

Izračunato je odavno, cela industrija izgubiće oko 7.000.000.000 evra, samo Premijer liga izgubiće skoro 850.000.00. Pod uslovom da korona ne dozvoli da se sezona završi. Jasno je dakle zašto se svi fudbalski funkcioneri upinju da nekako ipak stignu do kraja. Pandemija međutim uporno odbija da se povinuje njihovim željama, ali je Uefa zato spremna da sačeka čak i kraj avgusta kako bi se sezone dovršile, piše ugledni Tajms.

To bi suštinski značilo da će se ova sezona završiti u period kad bi nova već trebalo da počne. Što dalje znači da bi nova sezona kasnila i zbog toga bi je Uefa, piše dalje Tajms, skratila. Kako bi to tačno izvela nije sasvim razjašnjeno doduše.

Sigurno je ipak da bi finansijski teret na klubove bio znatno manji. Udarac bi svakako pretrpeli, jer para sada nema, ali bi ih dobili naknadno i mogli bi koliko-toliko da srede situaciju.

Premijerligaši će svakako, navodi Tajms, morati da igračima predlože smanjenje plata što su uostalom već uradili i Barselona i Juventus i Bajern i brojni drugi nemački klubovi, samo na različite načine. Ostrvski klubovi ipak i dalje planiraju da većinu tog novca koji će ostati dužna igračima naknadno vrati, ali da bi se to desilo neophodno je da se sezona završi.

A za drugu? Snaći će se valjda već. Svima bi verovatno više odgovaralo da se ovaj finansijski udarac “podeli” na dve godine.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×