{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Kao i za Benkovića, Ćorića, Šunjića...
Nova nevolja za Dinamo: Stopiraju se rate za Olma

Do pre šest meseci bila je to sredina harmonične atmosfere. Svi su se divili treneru Dinama Nenadu Bjelici na ostvarenim evropskim rezultatima, posebno trijumfu nad Atalantom u okviru prvog kola Lige šampiona. Svi su poštovali način funkcionisanja hrvatskog prvaka, posebno posle prodaje mladog špnaskog reprezentativca Danija Olma nemačkom Lajpcigu… Međutim, odmah posle pandemije virusa korona na vrata Modrih zakucala je velika finansijska i organizaciona kriza.

Rukovodstvo je želelo da igračima i stručnom štabu da smanji plate za 33 posto, neposredni proizvođali rezultata su to odbili. Epilog: svi saradnici Nenada Bjelice su razrešeni dužnosti… Pitanje je kako će se i na koji način završiti igranka u maksimirskoj šumi.

Međutim, nije to jedina loša vest koja mori rukovodstvo Dinama, predvođenog Zdravkom Mamićem koji upravlja klubom daljinskim upravljačem iz Međugorja. Bar takav izraz koriste kolege iz Zagreba.

Naime, Sportske Novosti pišu da će Dinamo biti žrtva potencijalnih kriznih mera koje priprema FIFA. Jedna od mera biće i blokada obaveza koji klubovi imaju jednu prema drugima.

To bi značilo da Dinamo u narednom periodu neće dobijati rate koje su do sada stizali za Olma, Ćorića, Benkovića i Šunjića.

Bio bi to, potencijalno, veliki udarac za Dinamo.

Samo fiksno obeštećenje za Olma iznosi 18.500.000 evra, a taj transfer bi mogao da naraste i do 50.000.000 evra. Naravno, u slučaju da Olmo ispuni brojne bonuse. Neki od njih su do pojave virusa korona bili lako ostvarivi.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×