{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nova ludost iz Kine! Kontroverzni Hrvat postao plaćeniji od Modrića i Rakitića

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Neverovatno kakve plate dele kineski klubovi...
Nova ludost iz Kine! Kontroverzni Hrvat postao plaćeniji od Modrića i Rakitića
""

Hrvati imaju fudbalske zvezde u najvećim evropskim klubovima. Neki od njih igraju glavne uloge u najvećim evropskim klubovima poput Luke Modrića u Real Madridu, Ivana Rakitića u Barseloni, Marija Mandžukića u Juventusu… Tu je i Mateo Kovačić koji ima epizodnu ulogu u Realu. Ali niko od njih ne drži status najplaćenijeg hrvatskog fudbalera.

Od danas taj status ima Brazilac sa hrvatskim pasošem, kontoverzni vezista Samir! On je potpisao novi ugovor s kineskim klubom Đijangsu po kojemu će navodno da zarađuje čak 6.500.000 evra po sezoni! Time je nadmašio čak i Luku Modrića i Ivana Rakitića

Samir je priznao Večernjem listu da je sam tražio povećanje plate, i s tim ciljem zapretio odlaskom, što je prisililo Kineze da mu ponude novi ugovor.

On je jedini stranac u timu Đijangsua koji je preživeo seču uoči nove sezone. Đijangsu se prethodne sezone plasirao u kinseku Superligu i krenuo sa faraonskim ulaganjima u tim. Dovođenjem Aleksa Tešeire iz Šahtjora za 50.000.000 evra, klub je oborio nacionalni rekord u visini transfera. Pored Tešeire kupio je i njgove zemljake Žoa i Čelsijevog vezistu Ramiresa koji ih je koštao 28.000.000 evra.

Đijangsu očigledno ne žali novac za ulaganja, a ko zna šta bi tek radili da nemaju limit od četiri stranca u ekipi. Sada su popunili kvotu stranaca i završili prelazni rok. 

(FOTO: Action images)

Najnovije vesti


×