{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Termin kao za Mundijal u Kataru
Nova ideja: Evropsko prvenstvo u decembru

Rađaju se ideje, forsiraju teorije, svako ima neki svoj predlog, ali u realnosti, niko ne zna koliko će lopta morati da miruje širom kontinenta.

Gotovo je sigurno da se Evropsko prvenstvo neće igrati ovog leta. Ostaje samo da se to potvrdi u utorak na video konferencijskoj sednici čelnika UEFA i fudbalskih saveza 55 evropskih zemalja.

U prvi mah je dominirala ideja da se EP pomeri za sledeće leto, jer tada neće biti velikih takmičenja, pa neće ništa smetati da se odigra šampionat kontinenta. Ali, sada stiže nova ideja. Po saznanjima britanskog Telegrafa, UEFA razmatra plan da se Evropsko prvenstvo odigra u – decembru!

Veliki turski derbi u nedelju (14.00): Trabzon - Bašakšehir, pogledajte kvote!

Ideja je da se ostavi prostor da se završe domaće lige, kao i evropski kupovi, a onda u decembru, kada bi trebalo da dođe do zimske pauze, da se okupe reprezentacije i odigraju šampionat kontinenta. Uostalom, takav je plan i za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Ovaj plan bi se, verovatno, dopao i čelnicima FIFA, jer ne bi remetio kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje bi trebalo da krenu u martu, a dva redovna kola imaju u junu.

Konačan stav o svemu, ipak, znaće se posle sednice u utorak, ali predlozi kako da se ova nezapamćena fudbalska kriza „pobedi“ samo pristižu...

Foto: Adidas

Najnovije vesti


×