{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nova ideja: El Klasiko pomeraju za dva meseca

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Marka piše da je to zahtev Vlade Španije i da klubovi i La Liga nemaju ništa protiv
Nova ideja: El Klasiko pomeraju za dva meseca

Ni Fudbalski savez Španije, a ni La Liga ne žele da se čuveni El Klasiko odigra sledeće subote 26. oktobra u Barseloni, kako je prvobitno planirano, piše Marka.

Obe organizacije su zvanično zatražile danas od takmičarskih organa promenu termina, a nakon što se klubovi nisu usaglasili sa idejom da zamene domaćinstva pa da se prvi derbi igra u Madridu 26. ovog meseca, a revanš u Kataloniji 1. marta, zbog napete političke situacije u ovoj pokrajini.

Ni Vlada Španije ne želi utakmicu ove veličine u Barseloni u ovom trenutku dok pokrajinu potresa ozbiljna socijalna i politička kriza, pa se traži alternativno rešenje, a kako saznaje ugledni madridski list, najrealnije je da se El Klasiko pomeri u sredu 18. decembra. To je i opcija koja se sviđa i Realu i Barseloni (mada oba kluba preferiraju da se igra kako je prvobitno planirano 26. oktobra zbog zgusnutog rasporeda), ali će se o tome izjasniti u pisanoj formi.

Datum 18. decembar nije ono što je La Liga tražila, ali je i to bolje nego da se utakmica organizuje u trenutku dok grad Barselonu potresaju ozbiljni problemi.

Konačnu odluku će, međutim, doneti takmičarska komsija Primere možda već sutra.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×