{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Norvežani tvrde: Nema odlaganja baraža sa Srbijom

/ Izvor: mozzartsport
„Nismo dobili nijedan signal od UEFA da meča neće biti“, kaže gen sek FS Norveške
no_image.png

Poslednja informacija kaže da će se baraž Lige nacija – igrati. I danas je snazi odluka da će meča u Oslu između Norveške i Srbije biti 26. marta, ali sa određenim ograničenjima.

Odlukom norveških vlasti, na tribinama neće publike, a igrači neće smeti da se rukuju pre početka utakmice. To je sve tako na današnji dan, ali vidimo da se situacija širom Evrope i sveta menja ne iz dana u dan, nego iz sata u sat.

Kada je UEFA u pitanju, 26. mart deluje daleko, pošto mora da se prvo pozabavi šta će s utakmicama Lige šampiona i Lige Evrope. Sve više se govori i o mogućem odlaganju Evropskog prvenstva. Takav haos kakav se oseća u vazduhu, napraviće karambol na fudbalskoj mapi Starog kontinenta. Deluje i da se u Nionu mole za nekakvo čudo koje bi ih spaslo ogromnih peripetija u narednim mesecima.

Ipak, Norvežani kažu da, po njihovim saznanjima, utakmica sa Srbijom nije u opasnosti da bude odložena.
U stalnom smo kontaktu sa državnim zvaničnicima. I do danas nismo dobili nikakav signal od UEFA da utakmice neće biti. Mi se spremamo za meč bez publike, kako nam je i rečeno. Potpuno razumemo situaciju i odluke koje su donete. Ostaćemo u kontaktu sa UEFA, ali nema naznaka da će se baraž odložiti“, reekao je Pol Bjerketvedt, generalni sekretar Fudbalskog saveza Norveške.

Zanimljivo je da istovremeno u toj zemlji otkazuju nastavak takmičenja u košarkaškim i hokejaškim prvenstvima, a vrlo verovatno će i u rukometnim. Fudbal, za sada, odoleva, pošto se igra na otvorenom.

Sve i da bude utakmice 26. marta, pitanje je koliko ima smisla njeno odigravanje u tom terminu kada više ništa nije isto. Mnogo igrača neće ni imati utakmice do tada, jer su prvenstva u prekidu, za momke koji igraju u Italiji pitanje je da li će uopšte moći da izađu iz zemlje. A, niko ne zna, utisak je, šta nosi sutra...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×