{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nojer baš nervira Bajern: Traži ugovor na pet godina, hoće da brani kao Kan

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Tomas Miler pak prihvata saradnju na dve sezone
Nojer baš nervira Bajern: Traži ugovor na pet godina, hoće da brani kao Kan

Sve navodi na slom. Karl Hajnc Rumenige zagovara jednu ideju, Manuel Nojer totalno suprotnu i ako jedan od njih dvojice ne popusti lako bi moglo da se desi da jedan od najboljih svetskih golmana ne produži ugovor i već predstojećeg leta napusti Alijanc arenu.

Tačka sporenja rukovodstva i kapitena je dužina trajana nove saradnje. Uprava insistira da su dve godine maksimum koji Nojer može da dobije, pa bi tako trajanje sadašnjih papira (važe do juna 2021) produžili do leta 2023. Manuel je pak siguran da i te kako može da brani na visokom nivou i zahteva da mu se sadašnji ugovor produži ne pet sezona. Da se poništi i da onda potpiše novi, do poslednjeg takmičarskog meča u sezoni 2024/2025.

Nojer je uveren da nije za staro gvožđe, da je sposoban sam sebi da produži vek trajanja. Siguran da može da izgura pet sezona bez problema i argument pronalazi u podatku da je Oliver Kan čuvao mrežu Bavaraca sve do 38 godine. I bio važan faktor, jer je u poslednjoj sezoni pre penzionisanja skupio čak 42 meča na svim frontovima i onda se povukao.

Nojer je pre tri dana proslavio 34. rođendan, što znači da bi bio na pragu pete deceniju života, jer će na kraju sezone 2024/25 imati 39 godina i dva meseca. A nije baš da je oduševio pretpostavljene zdravstvenim kartonom, samo u poslednje tri sezone propustio je zbog raznih povreda čak 65 utakmica!

Zato je prva runda pregovora Tomasa Krota, golmanovog menadžera, sa direktorskim dvojcem Bajerna, Hasan Salihamidžić – Oliver Kan, prošle sedmice, okončana neuspešno. Između ostalog i zbog toga što se na Alijanc areni pitaju šta bi, za slučaj da Nojeru daju ugovor kakav želi, radili sa Aleksandrom Nibelom, koji na leto stiže iz Šalkea i već će potpisao ugovor na pet godina. Ako se na umu ima i zahtev Nojera da brani sve utakmice kad je zdrav, ispalo bi da bi Nibel sve vreme sedeo na klupi!? A nije baš zbog toga potegao u Minhen.

Ako ne uspeju pregovori sa Bajernom, Manuel Nojer svakako ne mora da brine, visoko se kotira na listi želja Čelsija. Pod uslovom da se Plavci nekako reše Kepe Arizabalage.

Za razliku od Nojera, pregovori bavarskog giganta sa drugim dugovečnim prvotimcem, Tomasom Milerom, teku u dobrom pravcu. Krilnom vezisti ugovor, takođe, ističe juna 2021, međutim, mada on ne pravi problem da ostane onoliko dugo koliko procene čelnici. A to je dve sezone posle toga. Signali obe strane su ohrabrujući i deluje da će Miler – član kluba od 2000. – ostati u najdražem dresu do 2023.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×