{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
„Kapiten Borjan je svima poslao poruku i rekao na koji način da pomognemo“, poručuje mladi vezista
Njegoš Petrović: Misteru na tri dana šaljemo kilažu

Strašan gol u sudaru sa Čukaričkim, solidna partija protiv Partizana, apsolutno poverenje Dejana Stankovića. Tako nekako se može opisati učinak učinak Zvezdinog veziste Njegoša Petrovića u šest prolećnih kola. Pandemija virusa korona ga je usporila u evidentnom igračkom napretku, ali mladi reprezentativac Srbije ne očajava.

Kaže da poštuje obaveze nametnute od strane stručnog štaba, te da pametno troši višak slobodnog vremena u društvu sa mlađim bratom i devojkom.
„Uslovi nisu isti, ali naš stručni štab daje maksimum kako bi nam pomogao u održavanju forme. Mogu slobodno reći da su treninzi veoma teški, upravo zato što ih ne radimo na terenu. Klub nam je izašao u susret i svaki igrač je dobio kućni bicikl kako bi se što više i bolje spremao. Treninzi su takođe i veoma zanimljivi, jer se dosta razlikuju od onih koje radimo na našem stadionu. Poštujemo sve što se od nas traži i iskreno se nadam skorom povratku na terenu“, rekao je Petrović.

MOZZART DONIRAO 400.000 EVRA ZA BORBU PROTIV VIRUSA KORONA

Mladi vezista je u svakodnevnom kontaktu sa saigračima i članovima stručnog štaba.
„ Naravno da je mnogo lakše kada su i oni tu. Vode maksimalno računa o svakom detalju. Od individualne ishrane, do treninga, razgovora sa stručnim štabom. Tu je i obaveza da se na svaka tri dana merimo i šaljemo im podatke o kilaži. Sve je to u cilju kako bi se mi što spremniji vratili na teren. Svaki dan pričamo i ako nastavimo ovim tempom verujem da nećemo mnogo zaostati sa fizičkom spremom“.

Igrači Crvene zvezde su dobili aplauze od ovdašnje javnosti posle publikovanja vesti da su skupilii novac za kupovinu respiratora.
„Kapiten Milan Borjan nam je pre nekoliko dana poslao svima poruku kako bi nas pozvao da svi zajedno pomognemo u ovoj situaciji u kojoj smo se našli. Predložio nam je šta da uradimo, a mi smo kao jedna velika porodica i tim to oberučke prihvatili, vrlo brzo se organizovali, i nadam se da su respiratori već stigli. Mislim da smo zajedno sa klubom koliko-toliko pomogli ljudima kojima je to neophodno“.

Takođe, Njegoš je opisao kako izgledaju njegovi dani u karantinu.
„ U slobodno vreme radim kao što i verovatno većina nas. Ujutru kada ustanem uvek odradim trening, tu su mi mlađi brat i devojka. Pokušavamo da budemo kreativni, radimo neke nove stvari, gledamo serije. Predlažem svima i aplikaciju „Ne ljuti se čoveče“, u kojoj putem interneta možete igrati sa svojim drugarima veoma zabavnu društvenu igru. Ja to igram svaki dan sa svoja tri najbolja druga i mogu reći da mi nije dosadno. Trudimo se da nam dani ne budu isti. Od skora sam počeo i da sviram gitaru, sada imam vremena i za to, vežbam često i nadam se da ću u ovom teškom periodu i naučiti nešto“.

(Foto: crvenazvezdafk.com, Nikola Mitić)

Najnovije vesti


×