{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nižu se novi ugovori u Minhenu: Igrači se osećaju sigurno kada znaju da su uposlenici Bajerna

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Niko tako dobro ne koristi krizu kao bavarski gigant
no_image.png

Mnogi klubovi širom sveta imaju velikih problema s rentabilnošću usled krize izazvane korona virusom. Čak i oni najveći, najbogatiji. Bajern nema tih problema i time gigant iz Minhena još jednom potvrđuje da spada među najstabilnije fudbalske kompanije na svetu. 

Činjenica da nema nikakve dugove - za razliku od engleskih premijerligaša, recimo - te da ima dovoljno novca u kasi da ispunjava sve obaveze, stavljaju Bavarce u lagodnu situaciju koju oni najpre koriste kako bi produžili ugovore s nekim od ključnih igrača.

Oni koji su planirali da odu sada Bajern vide kao "sigurnu kuću" i vrlo su blizu nastavka saradnje.

Krenulo je trenerom Hansijem Flikom, nastavilo se sa Tomasom Milerom (obojica potpisali do 2023), a kako javlja Bild sada su na redu Tijago Alkantara i David Alaba. Jedno vreme spekulisalo se o Tijagovom povratku na Nou Kamp, Alaba je čak otvoreno govorio kako bi voleo da se okuša u Španiji (interesovanje pokazivali i Real i Barsa), da bi sada obojica bili na korak od novog parafa. Za Bajern, razume se. 
"U trenutnoj situaciji igrači se osećaju sigurno kada znaju da su uposlenici Bajerna iz Minhena. Važno je imati takvu vrstu sigurnosti", kazao je Flik.

Ukoliko bi ugovore produžili Tijago i Alaba, a u to niko ne sumnja, Bajern bi u igračkom kadru imao samo još jednog igrača s ugovorom do 2021. To je Manuel Nojer. I tu do spora ne dolazi do uslova, već do dužine ugovora. Iskusni golman hteo bi da ostane još pet godina, Bajern nudi sporazum do 2023. 
"Svi bismo bili presrećni ako bi Manuel pristao. On zna šta ima u Bavarskoj", dodao je Flik.

Niko tako dobro ne koristi ovu krizu kao Bajern.

Ali trebalo je doći u takvu poziciju...

Najnovije vesti


×