{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nišlije upozoravaju na neregularnost: Radnički neće igrati samo četiri kola, ako tako bude na teren šaljemo omladince

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 108
"FK Radnički obaveštava sportsku javnost u Srbiji da neće pristati na prekrajanje pravila koja su uspostavljena pre početka sezone u toku iste", stoji u saopštenju kluba sa Čaira
no_image.png

Da će se igrati - izvesno je. Kako će igrati, odnosno koliko - spekuliše se. Doduše dosta glasno. Superliga Srbije najverovatnije biće privedena kraju tako što će biti odigrana još preostala četiri kola u prvoj fazi šampionata. Odmah nakon toga tabela će biti zaključena i proglašena za konačnu. To znači da bi Crvenoj zvezdi samo još tri boda bilo potrebno da odbrani krunu, ali mnogo veći značaj ovakav razvoj situacije ima za Čukarički i Radnički iz Niša. Dva kluba koja se bore za izlazak u Evropu, a trenutno zaostaju za Vojvodinom i TSC-om iz Bačke Topole. 

Čukarički se oglasio i stavio do znanja da se protivi najrealnijoj opciji, o kojoj je za MOZZART Sport pre nekoliko dana govorio predsednik Zajednice superligaša Dragomir Lazović...
“Nije zvanično, ali jeste najrealnija opcija da se odigraju još ta preostala četiri kola regularnog toka sezone u Superligi i pet u Prvoj ligi Srbije i da se tu i završi. U međuvremenu da odigramo i Kup“.

Vojvodina bi oberučke prihvatila predlog - o tome se izjasnio njen trener Nenad Lalatović - pošto ima lepu prednost i na putu je izlaska u Evropu; Partizan se za sada ne oglašava, dok je niški Radnički "izjednačio" stavove sa "sapatnikom" Čukaričkim.

Nišlije su danas idale zvanično saopštenje u kome se kaže da prvenstvo treba da se odigra po ranije utvrđenom sistemu, ili da trenutno tabela bude proglašena za konačnu.
"FK Radnički obaveštava sportsku javnost u Srbiji da neće pristati na prekrajanje pravila koja su uspostavljena pre početka sezone u toku iste. Ukratko, Radnički se zalaže da se sezona odigra do kraja prema ranije predviđenom planu ili da se prekine i da se prizna aktuelna tabela, ukoliko nadležni procene da bi igranje 11 kola dovelo u opasnost igrače i članove stručnih štabova", stoji između ostalog u saopštenju.

Vršilac dužnosti predsednika kluba Dragan Marković poručio je da nema opcije da Nišlije pristanu na skraćenje prvenstva i upozirio čelnike Saveza:
"Ne slažemo se s pokušajem kršenja propisa i legalizovanja neregularnih predloga pojedinih klubova, koji žele da se skrati prvenstvo. Ukoliko Vlada donese bilo koji zakonski akt i Skupština to potvrdi, kao što se desilo u Francuskoj i Holandiji, mi ćemo to poštovati. U suprotnom, ako preovlada stav da se igraju još samo četiri kola mi ćemo igrati sa drugim timom i na taj način pokazati nezadovoljstvo i neslaganje sa takvom odlukom".

Na sve glasnije najave da će se u Superligi igrati samo četiri kola reagovao je i predsednik Skupštine Radničkog Radan Ilić.
"Ako usvoje skraćenu verziju, prvenstvo ne može da bude regularno, jer nije odigrano po propisima koji su definisani pre početka sezone. Odigravanje samo četiri utakmice, od propisanih 11, neće imati nikakav takmičarski značaj. Biće to nepotrebno trošenje materijalnih i ljudskih resursa po klubovima, jer suštinski ništa neće moći da se promeni u odnosu na trenutno stanje na tabeli", kazao je Ilić.  

On je naveo da se slaže s Draganom Markovićem i da će Radnički, ako se budu igrale još samo četiri runde, igrati s momcima iz omladinske škole, poručivši da je svima u interesu da se igra kako je pre sezone ustanovljeno, pre svega ekipama koje treba da izađu u Evropu...
"Radnički iz Niša apeluje na organe Fudbalskog saveza Srbije da donesu jedinu ispravnu odluku - da se odigra punih 11 kola. To bi bilo od ogromnog značaja za naše predstavnike u evropskim takmičenjima, jer bi u te mečeve ušli potpuno fizički spremni. Verujemo da će interes srpskog fudbala nadmašiti sve druge", zaključio je Ilić.

Srpski klubovi trebalo da započnu s grupnim treninzima tokom iduće nedelje, a nastavak prvenstva prema nekim prognozama može se očekivati krajem meseca maja. 

Najnovije vesti


×