{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Defanzivac portugalskog Šavesa na ceni
Nikola Maraš ide za 1.500.000 evra

Došlo je vreme da Nikola Maraš menja sredinu. Bivši mladi reprezentativac Srbije, u vreme selektorskog mandata Tomislava Sivića, izvesno će napustiti Šaves u letnjem prelaznom roku, s tim da još nije poznato da li ostaje u Portugaliji ili će izabrati novu destinaciju.

Izvesno je samo da u Drugoj ligi, u kojoj je Šaves ispao, neće igrati. Uostalom, tamo mu nije mesto, naročito ne posle sezone u kojoj je uz napadača Vilijama, bio najbolji igrač tima. Maraš je odigrao 28 od moguće 34 utakmice u Primeiri, samo dvaput je bio na klupi, a četiri meča propustio je zbog povrede, dok je na svim ostalim bio starter. Ovog proleća čak i efikasan, dao je četiri i namestio jedan gol, međutim, ni to nije bilo dovoljno da sa sačuva status u elitnom rangu.

No, nekadašnji Radov kapiten je i bez golova, komandovanjem odbrane, sam sebe ucrtao na mapu pred predstojeći prelazni rok, pa je u situaciji da bira. Prema vestima iz Lisabona, odavno ga na oku drži Benfika, koja je više puta opipavala puls u nameri da ga angažuje, ali nije želele da troši 6.000.000 evra koliko je Šaves isprva postavio kao otkupnu klauzulu. Okolnosti se menaju, ekipa je ispala u Drugu ligu, ni cena nije ista, već četiri puta manja, te A Bola piše da Maraš mođe da promeni sredinu ako budući poslodavac uplati 1.500.000 evra na ime obeštećenja. Navodi se, osim Benfike, interesovanje neimenovanog španskog kluba, dok je u Turskoj pokrenuta priča da ga traži Trabzon.

U svakom slučaju, za 23-godišnjeg centralnog defanzivca nema zime. Tim pre što je i Šavesu u interesu da ga proda kako bi imao novac na raspolaganju za kupovinu u letnjem prelaznom roku.

FOTO: Star sport

×