{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Prošlogodišnji prvoligaš štuca na početku nove sezone u drugom rangu
Niko nije rekao Kaenu da neće biti lako

Vikend po vikend i u Francuskoj Ligi 2 na programu je već peto kolo, koje nam već po prvom pogledu na parove garantuje dosta uzbuđenja. Nije to ni čudno, pošto su nas klubovi iz ovog ranga ranije već navikli na veoma zanimljive utakmice.

Možda i najzanimljiviji susret ovog petog kola odigraće Nior i Kaen. Domaći mogu da budu zadovoljni načinom na koji su otvorili sezonu, pošto nakon uvodne četiri utakmice imaju sedam osvojenih bodova. Ruku na srce, igrali su uglavnom protiv timova koji su trenutno odseli u donjem delu tabele.

Što se Kaena tiče, situacija je utoliko drugačija. Bivši prvoligaš nikako ne uspeva da uhvati nit i da poveže nekoliko dobrih rezultata, pa se nalazi smešten tačno u sredini tabele pred početak ovog susreta. Ako se poraz protiv Lorijana može smatrati očekivanim, onda su protiv Sošoa i Šambilja morali da pruže daleko bolje partije i izvuku više od jednog boda.

Jasno je da su večerašnji gosti nakon ispadanja iz Lige 1 morali da se rastanu za mnogobrojnim igračima i da sa potpuno renoviranim timom uđu u takmičenje, pa to mogu da uzmu kao opravdanje za nešto sporiji start u tekućoj sezoni.

Od ostalih utakmica, pažnju privlači susret između Le Mana i Lorijana, poslednjeplasiranog i prvoplasiranog pred početak ovog petog kola. Gostujući sastav pokušaće da nastavi niz nepobedivosti, dok domaćini žele da se dokopaju prvog boda u tekućoj takmičarskoj godini.

Klermon je odlično startovao, pa će na tom naletu pokušati da savlada Okser, koji nekako standardno lebdi iznad zone ispadanja i ne uspeva da iskoči bar do polovine tabele. To kao da je postala konstanta za večerašnje goste, mada ne mogu da kažu da su nezadovoljni, jer nijednom nisu bili blizu ispadanja u niži rang takmičenja.

Avr takođe ne bi smeo da ima previše težak posao, pošto će na domaćem terenu ugostiti Grenobl, koji još uvek nema pobedu ove sezone. Doduše, tu su tri remija protiv sasvim solidnih ekipa Gengana, Šamblija i Troe, pa to može da pozove na oprez tim sa severo-zapada Francuske pred početak večerašnje utakmice.

Ni Šambli, koji trenutno zauzima prilično iznenađujuću četvrtu poziciju i koji je bez poraza, ne bi smeo da ima previše problema protiv Šatorua, koji je potpuno suprotno zakucan za dno tabele sa samo jednim osvojenim bodom. Nisu se ova dva kluba sastajala više od godinu dana, a večerašnji domaćini pokušaće da prekinu lošu tradiciju koja kaže da nikada nisu slavili protiv Šatorua na svom stadionu.

U Monbejardu ćemo gledati duel dva bivša člana Lige 1, Sošoa i Nansija. Osrednji početak sezone i jedni i drugi imaju priliku da prekinu upravo na ovom susretu. Serija remija viđena je na mečevima ova dva kluba na početku sezone, pa ne bi bilo ništa čudno da se ona nastavi i u ovom kolu.

Novajlija Rodez od početka pokazuje da neće biti samo puki učesnik u drugom rangu, već da će se ozbiljno boriti i za plasman u plej-of, pa što da ne, i direktan plasman u Ligu 1. Imali smo prilike da u drugim zemljama vidimo tako sjajan proboj nekih timova kroz više rangova u nekoliko uzastopih sezona, najsvežiji primer je Linkoln u Engleskoj, pa ne bi bilo čudno da se to desi i u zemlji Galskih petlova. Rodez će imati relativno lak posao protiv Orelana, koji ima samo bod nakon uvodne četiri utakmice.

Za kraj, Pariz će na gostujućem terenu tražiti prekid užasne serije rezultata protiv Ažaksjoa. Neće to biti nimalo lak posao, naprotiv. Domaći su zabeležili dve pobede do sada, zanimljivo, obe na gostujućem terenu. Problema su imali pred domaćim navijačima pred kojima su došli samo do jednog boda.

FRANCUSKA 2 – 5. KOLO

Petak
20.00: (2,15) Klermon (3,00) Okser (3,50)
20.00: (1,90) Šambli (3,25) Šatoru (4,00)
20.00: (2,25) Ažaksjo (2,90) Pariz (3,45)
20.00: (2,55) Sošo (2,65) Nansi (3,20)
20.00: (2,25) Rodez (3,00) Orelan (3,30)
20.00: (2,55) Nior (2,65) Kaen (3,20)
20.00: (3,45) Le Man (3,20) Lorijan (2,10)
20.00: (1,90) Avr (3,30) Grenobl (4,00)

Subota
15.00: (2,85) Troa (2,90) Lans (2,60)

Ponedeljak
20.45: (1,70) Gengan (3,45) Valensijan (5,00)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

×