{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nikad viđeno u Italijanskom fudbalu: Milan hoće Red Bulovog arhitektu umesto Bobana, Maldinija i Piolija

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
I nudi mu odrešene ruke da odlučuje o svemu
Nikad viđeno u Italijanskom fudbalu: Milan hoće Red Bulovog arhitektu umesto Bobana, Maldinija i Piolija

Još jedna loša sezona za Milana još jedna uludo bačena godina. I nove promene na vidiku…

Samo šest meseci pošto su američki vlasnici postavili Ivana Gazidisa za glavnog čoveka u klubu, a on imenovao klupske legende Paola Maldinija i Zvonimira Bobana za čelnike sportskog sektora, sada im sprema zamenu. Kao i treneru Stefanu Pioliju kojeg su njih dvojica izabrali nakon debakla sa Đampaolom.

Italijanski mediji javljaju da Amerikanci i Gazidis sada imaju želju da u Milan dovedu nemačkog stručnjaka Ralfa Rangnika koji je već godinama glavni arhitekta Red Bulovih fudbalskih projekata. I da mu daju poptuno odrešene ruke u sportskom sktoru. A to znači da obavlja funkciju trenera prvog tima, sportskog direktora, šefa skauting službe, ali i direktora omladinske škole. To je nešto do sada nezabeležno u italijanskom fudbalu gde su ingerencije sportskih direktora velike, ali se Amerikanci i Gazidis nadaju da bi po engelskom receptu mogli da pogode sa Rangknikom u ulozi menadžera Milana.

Rangnik je dugo godina obavljao isključivo funkciju trenera u Nemačkoj gde je vodio niželigaše, Štutgart, Hanover, Šalke (u dva mandata) i Hofenhajm pre nego što je 2012. godine dobio poziv Red Bula da postane sportski direktor Salcburga i tek nastalog projekta u Lajpcigu. Postavio je temelje današnje Red Bulove fudbalske imperije, tri godine obavljao pralelno ulogu direktora u dva kluba, a onda 2015. dao ostavku u Salcburgu i preuzeo trenersku palicu u Lajpcigu kao rešenje za jednu sezonu. Uporedo je obavljao i direktorsku funkciju u nemačkom klubu koji je napredovao velikom brzinom.

Trenersku klupu je napustio u leto 2016. godine, opet se posvetio samo direktorskom poslu, da bi prošle sezone ponovo objedinio obe funkciju jer Lajpcig nije imao kvalitetno rešenje za klupu. Prošlog leta je završio drugi trenerski mandat na klupi Lajpciga, ali i direktorski. Kompanija Red Bul ga je postavila za direktora za razvoj njenih klubova u Njujorku i Brazilu, ali i uz još neke ingerencije u Lajpcigu.

Amerikanci iz Milana se nadaju da Ranginku nedostaje velika fudbalska scena i obećavaju mu odrešene ruke u kompletnom sportskom sektoru. Uzdaju se u njegove skauting sposobnosti da će naći talentovane igrače za male pare, a potom ih kroz uspehe u prvom timu razviti u vredne igrače.

Deluje zanimljivo, ali i kao iluzija za italijanski fudbal.

Kako god, Amerikanci i Gazidis više ne veruju Bobanu i Maldiniju, nisu zadovoljni njihovim radom i spremaju im zamenu.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×