{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nije sve u lovi: Njukaslov ubica Junajteda zarađuje samo 850 funti sedmično

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Metju Longstaf pošteno zarađuje svaki peni
Nije sve u lovi: Njukaslov ubica Junajteda zarađuje samo 850 funti sedmično
Metju i Stiv Brus

Najnovije otkrovenje iskusnog Stiva Brusa, Metju Longstaf uništio je minulog vikenda Mančester junajted postigavši jedini gol na meču za veliku pobedu tima iz njegovog rodnog grada.

Nova nada engleskog fudbala, kojoj je tek 19 godina, odmah se naravno našla u žiži javnosti te su se već pojavili neki zanimljivi detalji. Ali svakako najzanimljiviji je onaj o njegovoj zaradi, pošto je u pitanju omladinac Svraka, momak koji je do skoro igrao u omladinskom prvenstvu. A kada je takva situacija ugovori su, barem za tamošnje uslove simbolični, pa je tako i za ovog tinejdžera koji, kako tvrde engleski mediji sedmično zarađuje samo 850 funti, što je nešto manje od 1.000 evra.

Iz perspektive prosečnog Srbina, ali i mnogih naših Superligaških igrača, 4.000 evra mesečno je pravo malo bogatstvo, ali kada se red veličina postavi u ravan sa njegovim kolegama iz Premijeršipa, situacija je komična. Jer, trenutno najveći ugovor, barem prem dostupnim podacima ima baš čovek kojeg je mlađani Longstaf matirao, David de Hea. Španac naime sedmično od Junajted dobija čak 300.000 funti, što je skoro 353 puta više! 

Naravno, ova "nepravda" će uskro biti ispravljena, naročito ako mladi as nastavi sa vrhunskim igrama. Aktelni ugovor momku koji u napadu Svraka igra sa rođenim bratom, dve godine starijim Šonom, ističe 2020. te su već najavljeni pregovori.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×