{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Napoli uručio otkaz treneru
Nije ostavka, nego otkaz: Smenjen Karlo Ančeloti

Samo nekih sat vremena pošto je rekao da neće podneti ostavku, Karlo Anćeloti je, ipak, napustio klupu Napolija. I to ne svojom voljom. Kako javljaju italijanski mediji, klub sa San Paola uručio je otkaz Anćelotiju.

Bez obzira na to što je Napoli izborio prolaz u narednu fazu Lige šampiona i to ubedljivom pobedom nad Genkom (4:0), razdor koji je u poslednja dva meseca nastao između Ančelotija i čelnika kluba ispostavio se kao nepremostiv. U sukobu uprave i igrača, trener je stao na stranu fudbalera i to mu je uzeto kao neoprostiv greh.

Napoli je nakon meča sa Genkom objavio kratko saopštenje u kojem stoji:
SSC Napoli je odlučio da prekine saradnju sa trenerom prvog tima Karlom Ančelotijem. Prijateljstvo i međusobno poštovanje između kluba, predsednika i Karla Ančelotija ostaju neukaljani“.

Zanimljivo je da je Ančeloti odmah posle utakmice sa Genkom rekao da ne namerava da podnese ostavku i da će o tome morati da se izjasni predsednik kluba. Italijanski mediji su tokom celog dana najavljivali ovakav epilog, a tvrde i da će novi trener Napolija biti Đenaro Gatuzo.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×