{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nije lako kad za plate daješ 642.000.000: Barsa traži 70%, igrači prihvataju smanjenje od 30%

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Upravni odbor danas zaseda
Nije lako kad za plate daješ 642.000.000: Barsa traži 70%, igrači prihvataju smanjenje od 30%

Nije baš da je “dan D”, jer šta god da se desi na današnjem sastanku Upravnog odbora Barselona će postojati i dalje. Međutim, katalonski mediji javljaju da su klub i igrači prilično daleko kad se govori o predloženom smanjenju plata na stadionu Kamp Nou.

Sigurno je samo da će smanjenja biti. Znaju i igrači da će toga biti svuda na svetu, a retko ko plaća kao Blaugrana. Problem je međutim što je ideja predsednika Đozepa Marije Bartomeua da se u trajanju krize igrači i članovi stručnog štaba odreknu čak 70 odsto prihoda!

Sa druge strane, radio RAC1, inače veoma pouzdan izvor, javlja da su uoči sastanka igrači prihvatili da se odreknu 30 odsto plata.

S jednom bitnom razlikom. Igrači su spremni da prihvate smanjenje plate od 30 odsto dokle god se tekuća sezona ne završi, a niko ne zna kad će se to desiti. Klub je pak predložio da primaju 70 odsto manje plate dokle god traje kriza. Što opet teoretski može da bude i septembar, jer niko ne zna ni da li će sezona moći da se završi.

Ogromna razlika, posebno ako imamo u vidu da je Barselonin godišnji budžet za plate za ovu sezonu – sa sve ostalim sekcijama kluba i zaposlenima – neverovatna 642.000.000 evra! U tu sumu dakle upadaju i fudbaleri B tima, fudbalerke, košarkaši i hokejaši...

Deo koji ide na plate inače odnosi 61 odsto budžeta. Sam fudbal uzima 552.000.000 evra, odnosno 53 odsto godišnjeg budžeta.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×